Hasan Süzer Etnografya Müzesi Bey, Hanifi Oğlu Sk. No:32, 27010 Şahinbey/Gaziantep

Hasan Süzer Etnografya Müzesi

69 Yorumlar
  • Salı08:00–17:00
  • Çarşamba08:00–17:00
  • Perşembe08:00–17:00
  • Cuma08:00–17:00
  • Cumartesi08:00–17:00
  • Pazar08:00–17:00
  • PazartesiKapalı
Hasan Süzer Etnografya Müzesi Bey, Hanifi Oğlu Sk. No:32, 27010 Şahinbey/Gaziantep

İşletme Hakkında

Hasan Süzer Etnoğrafya Müzesi |

İletişim

Bizi Arayın
Bey, Hanifi Oğlu Sk. No:32, 27010 Şahinbey/Gaziantep

Saatler

  • Salı08:00–17:00
  • Çarşamba08:00–17:00
  • Perşembe08:00–17:00
  • Cuma08:00–17:00
  • Cumartesi08:00–17:00
  • Pazar08:00–17:00
  • PazartesiKapalı

Özellikler

  • Tekerlekli sandalyeye uygun tuvalet

Önerilen Yorumlar

Ömer Emin DEDE
19.10.2023
Hasan Süzer Etnografya Müzesi
Tarihi bir Antep evi.
Ramazan Tetik
16.10.2023
Hasan Süzer Etnografya Müzesi
Dar sokaklar, kesme taş duvarlar ve kiremitli kırma çatılıevleriyle Antep’in eski kent dokusunun en iyi görülebildiği, Bey MahallesiHanifioğlu Sokak’ta yer alan Antep evi, 1900’lü yılların başlarında inşaedilmiştir. Daha sonra birkaç kez el değiştiren bina, 1985 yılında çok harapbir vaziyette iken iş adamı Sayın Hasan Süzer tarafından satın alınmış,restorasyonu tamamlandıktan sonra “Hasan Süzer Etnoğrafya Müzesi” olarakkullanılmak şartıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağışlanmıştır. Teşhirindeziyaretçilere Antep halkının ev yaşantısı, gelenek, görenek, giysi ve gündelikhayat ile ilgili çeşitli eserler mankenlerle çarpıcı olarak sergilenmektedir.Üstü kiremitli kırma çatıyla örtülü olan bina ana kaya içine oyulmuş mahzenüzerine 3 kattan oluşmakta, ikisi ana yola, diğeri ara sokağa açılan üç girişkapısı bulunmaktadır. Ön cephedeki işlemeli büyük kapıdan “hayat” adı verilenorta bahçeye geçilmektedir. Hayatın güneydoğu köşesinde; üst katında oturmaodası, alt katında ocaklık ve tuvaletin yer aldığı iki katlı müstakil bir binadaha yer almaktadır. Bina içinde yer alan bölümler günlük yaşamdakifonksiyonlarına göre yörenin eşyası ile donatılmış, mankenlerle teşhirecanlılık ve gerçeklilik verilerek hizmete açılmıştır. Ancak, EtnoğrafyaMüzesinin yenilenmesine yönelik rostorasyon çalışmalarına başlanıldığındandolayı, Müze şu an yeni teşhir-tanzim çalışmaları tamamlanana kadarziyaretçilere kapalı durumdadır.
Fatih Ulukütük
05.10.2023
Hasan Süzer Etnografya Müzesi
Hasan Süzer Etnografya MüzesiDark sokaklar, kesme taş duvarlar ve kiremitli kırma çatılıevleriyle Antep’in eski kent dokusunun en iyi görülebildiği, Bey MahallesiHanifioğlu Sokak’ta yer alan Antep evi, 1900’lü yılların başlarında inşaedilmiştir. Daha sonra birkaç kez el değiştiren bina, 1985 yılında çok harapbir vaziyette iken iş adamı Sayın Hasan Süzer tarafından satın alınmış,restorasyonu tamamlandıktan sonra “Hasan Süzer Etnoğrafya Müzesi” olarakkullanılmak şartıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağışlanmıştır. Teşhirindeziyaretçilere Antep halkının ev yaşantısı, gelenek, görenek, giysi ve gündelikhayat ile ilgili çeşitli eserler mankenlerle çarpıcı olarak sergilenmektedir.Üstü kiremitli kırma çatıyla örtülü olan bina ana kaya içine oyulmuş mahzenüzerine 3 kattan oluşmakta, ikisi ana yola, diğeri ara sokağa açılan üç girişkapısı bulunmaktadır. Ön cephedeki işlemeli büyük kapıdan “hayat” adı verilenorta bahçeye geçilmektedir. Hayatın güneydoğu köşesinde; üst katında oturmaodası, alt katında ocaklık ve tuvaletin yer aldığı iki katlı müstakil bir binadaha yer almaktadır. Bina içinde yer alan bölümler günlük yaşamdakifonksiyonlarına göre yörenin eşyası ile donatılmış, mankenlerle teşhirecanlılık ve gerçeklilik verilerek hizmete açılmıştır. Ancak, EtnoğrafyaMüzesinin yenilenmesine yönelik rostorasyon çalışmalarına başlanıldığındandolayı, Müze şu an yeni teşhir-tanzim çalışmaları tamamlanana kadarziyaretçilere kapalı durumdadır.Hasan Süzer Ethnography MuseumThe Antep house, located in Bey MahallesiHanifioğlu Street, where the old city texture of Antep can be seen best with dark streets, cut stone walls and tiled broken roof houses, was built in the early 1900s. The building, which was changed several times later, was purchased by Mr. Hasan Süzer while the businessman was very dilapidated in 1985. The exhibition is exhibited in a stunning manner with the mannequins of the people of Antep. The front door is embroidered through the large door, which is called ”life dan in the middle garden. In the southeast corner of life; The upper floor consists of a two-storey detached building with a living room and a lower floor with a stove and a toilet. The sections within the building were put into service by providing the exhibitionism and reality with the mannequins equipped with the goods of the region according to the functions in daily life. However, when the rostoration studies for the renewal of the Ethnography Museum started, the Museum is now closed to the visitors until the new exhibition-arrangement works are completed.
semih şendur
29.08.2023
Hasan Süzer Etnografya Müzesi
Oyuncak müzesine gelmişken Hasan Süzer Etnografya Müzesi’ni de ziyaret edelim dedik. Geçmişteki Gaziantep’i etnografik açıdan çok iyi anlatan bir müze. Bir Antep evindeki yaşam tam anlamı ile inçe inçe dokunmuş müzede. Mutlaka ziyaret edin.Dar sokaklar, kesme taş duvarlar ve kiremitli kırma çatılı evleriyle Antep’in eski kent dokusunun en iyi görülebildiği, Bey Mahallesi Hanifioğlu Sokak’ta yer alan bu Antep evi, geçen yüzyılın başlarında inşaedilmiştir. “Hasan Süzer Etnografya Müzesi” olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağışlanan bina, Konak-Müze tarzında tanzim edilmiştir.Teşhirinde ziyaretçilere eski zamanlardaki Antep halkının ev yaşantısı ve etnoğrafik yapısı mankenlerle çarpıcı olarak sergilenmektedir. Bina ana kaya içine oyulmuş mahzen üzerine 3 kattan oluşmakta, ikisi ana yola, diğeri ara sokağa açılan üç giriş kapısı bulunmaktadır.Ön cephedeki işlemeli büyük kapıdan“hayat” adı verilen orta bahçeye, küçük kapıdan ise “selamlık” denilen bölüme geçilmektedir.Zemin katta; sabahın ilk ışıklarının aydınlattığı İş Odasında ipek üzerine çeşitli çiçek desenleriyle gergef işleme, ahşap tezgahında çıkrık çevirme ve gergahta ipeği germe çalışmaları mankenlerle canlandırılmıştır.Antep evlerinde eskiden, tandır olarak adlandırılan, odanın merkezinde, içinde közler olan gömme bir taş ocak üzerine konan bir kürsü ve onun üzerine örtülen geniş bir yorgandan oluşan ısınma sistemimevcuttu. Aile fertleri közün sıcağıyla ısınan yorganı üzerlerine örterek ısınırdı.Birinci kata ev içinden ulaşılan merdivenin sağında hamam yer alır. Burada, banyoda kullanılan kurna, hamam tasları, kemik tarak ve sabunlukteşhir edilmektedir.
ahmet f. göklü
22.07.2023
Hasan Süzer Etnografya Müzesi
Hasan Süzer Etnografya Müzesi Bey Mahallesi Hanifioğlu Sokak’ta, eski ve tarihi bir antep evinde hizmet vermekte olup,Antep’in etnografik yapısını mankenlerle canlı anlatımlarla sergilemektedir.Kayaya oyulmuş mahsen temelinde 3 kat olarak inşa edilen müze,yöreye özgü eşyalar ile tefriş edilmiştir.Üç neslin bir arada yaşadığı bir Antep evinin tüm özellikleri görülebilmektedir.
Onur GÜNGÖR
22.07.2023
Hasan Süzer Etnografya Müzesi
Dar sokaklar, kesme taş duvarlar ve kiremitli kırma çatılı evleriyleAntep’in eski kent dokusunun en iyi görülebildiği, Bey Mahallesi HanifioğluSokak’ta yer alan bu Antep evi, geçen yüzyılın başlarında inşaedilmiştir. “Hasan Süzer Etnografya Müzesi” olarak Kültür ve TurizmBakanlığı’na bağışlanan bina, Konak-Müze tarzında tanzim edilmiştir.Teşhirinde ziyaretçilere eski zamanlardaki Antep halkının ev yaşantısı veetnoğrafik yapısı mankenlerle çarpıcı olarak sergilenmektedir. Bina ana kaya içine oyulmuş mahzen üzerine 3 kattan oluşmakta, ikisi ana yola, diğeri ara sokağa açılan üç giriş kapısı bulunmaktadır.Ön cephedeki işlemeli büyük kapıdan “hayat” adı verilen orta bahçeye, küçük kapıdan ise “selamlık” denilen bölümegeçilmektedir.Zemin katta; sabahın ilk ışıklarının aydınlattığı İş Odasında ipek üzerineçeşitli çiçek desenleriyle gergef işleme, ahşap tezgahında çıkrık çevirme vegergahta ipeği germe çalışmaları mankenlerle canlandırılmıştır.Antep evlerinde eskiden, tandır olarak adlandırılan, odanın merkezinde,içinde közler olan gömme bir taş ocak üzerine konan bir kürsüve onun üzerine örtülen geniş bir yorgandan oluşan ısınma sistemimevcuttu. Aile fertleri közün sıcağıyla ısınan yorganı üzerlerine örterekısınırdı.Birinci kata ev içinden ulaşılan merdivenin sağında hamam yer alır.Burada, banyoda kullanılan kurna, hamam tasları, kemik tarak ve sabunlukteşhir edilmektedir.
İsmail Topkaya
20.07.2023
Hasan Süzer Etnografya Müzesi
Bey Mahallesi Hanifioğlu Sokak’ta, tarihi bir konakta hizmet veren müze; Antep’in etnoğrafik yapısını mankenler eşliğinde canlı anlatımlarla günümüze taşımaktadır. Ana kaya içine oyulmuş mahsen üzerine 3 kat olarak inşa edilen müze binası, günlük yaşamdaki fonksiyonlarına göre yöreye özgü eşyalar ile donatılmıştır. Müze teşhirinde Antep halkının geleneksel yaşantısı mankenlerin sunumu ile canlandırılmaktadır. Müze binası aynı zamanda üç neslin bir arada yaşadığı tipik bir Antep evinin tüm özelliklerini yansıtmaktadır. Altı yıl önce geldim restorasyon çalışmaları vardı, hâlâ devam ediyor galiba kapalı yine.
Zuhal Ozturk
20.07.2023
Hasan Süzer Etnografya Müzesi
20 Nisan 2019 muze tadilat nedeniyle kapaliydi. Yorumlara bakinca epeydir tadilatta oldugunu goruyorum. Kapali olarak isaretlenmeli, restorasyon bittiginde tekrar acilmalidir.
İbrahim Özşeker
20.07.2023
Hasan Süzer Etnografya Müzesi
Hasan Süzer Etnografya Müzesi Bey Mahallesi Hanifioğlu Sokak’ta, tarihi bir konakta hizmet veren müze; Antep’in etnoğrafik yapısını mankenler eşliğinde canlı anlatımlarla günümüze taşımaktadır. Ana kaya içine oyulmuş mahsen üzerine 3 kat olarak inşa edilen müze binası, günlük yaşamdaki fonksiyonlarına göre yöreye özgü eşyalar ile donatılmıştır. Müze teşhirinde Antep Halkı’nın geleneksel yaşantısı mankenlerin sunumu ile canlandırılmaktadır. Müze binası aynı zamanda üç neslin bir arada yaşadığı tipik bir Antep evinin tüm özelliklerini yansıtmaktadır.KAYNAK kulturportalı.gov.tr
Nurcan Kubilay
07.07.2023
Hasan Süzer Etnografya Müzesi
*Taahhütlerini yerine getirmeyen insanlar yüzünden kapalı olan müze.*Fotoğraf 28 ağustosta çekilmiştir. Görüldüğü gibi taahhüt nisan ayını göstermektedir.

Yorum Ekle

Harita

Bey, Hanifi Oğlu Sk. No:32, 27010 Şahinbey/Gaziantep
Hasan Süzer Etnografya Müzesi