Kanuni Sultan Süleyman Türbesi Süleymaniye Mah., 34116 Fatih/İstanbul

Kanuni Sultan Süleyman Türbesi





980 Yorumlar
  • Salı09:00–17:00
  • Çarşamba09:00–17:00
  • Perşembe09:00–17:00
  • Cuma09:00–17:00
  • Cumartesi09:00–17:00
  • Pazar09:00–17:00
  • PazartesiKapalı




Kanuni Sultan Süleyman Türbesi Süleymaniye Mah., 34116 Fatih/İstanbul




İşletme Hakkında

|

İletişim

Web Sitesi
Bizi Arayın
Süleymaniye Mah., 34116 Fatih/İstanbul

Saatler

  • Salı09:00–17:00
  • Çarşamba09:00–17:00
  • Perşembe09:00–17:00
  • Cuma09:00–17:00
  • Cumartesi09:00–17:00
  • Pazar09:00–17:00
  • PazartesiKapalı

Özellikler

  • Tekerlekli sandalyeye uygun giriş
  • Tekerlekli sandalyeye uygun park yeri
  • Çocuklar için uygun




Önerilen Yorumlar

kültür sanat tarih
20.10.2023
Kanuni Sultan Süleyman Türbesi
I. Süleyman (Osmanlıca: سلطان سليمان اول Sultân Süleymân-ı Evvel, divan edebiyatındaki mahlasıyla Muhibbi;[3] 6 Kasım 1494[a], Trabzon - 7 Eylül 1566, Zigetvar), Osmanlı İmparatorluğu'nun onuncu padişahı ve 89. İslam halifesidir. Batı'da Muhteşem Süleyman,[4][5] Doğu'da ise adaletli yönetimine atfen Kanûnî Sultan Süleyman (قانونى سلطان سليمان‎) olarak da bilinmektedir. 1520'den 1566'daki ölümüne kadar, yaklaşık 46 yıl boyunca padişahlık yapan ve 13 kez sefere çıkan I. Süleyman, saltanatının toplam 10 yıl 1 ayını seferlerde geçirmiştir.[6] Süleyman böylece imparatorluğun hem en uzun süre görev yapan hem en çok sefere çıkan hem de en uzun süre sefer yapan Osmanlı Sultanı olmuştur.
benim dünyam
19.10.2023
Kanuni Sultan Süleyman Türbesi
Ecdadım Dedem Atam Kanuni Sultan Süleyman Han ki cihan padişahı Osmanlı devletinin başında Kırkaltı sene hükümdar olmuş Muhteşem Süleyman demişler ona ki adalet ki siyaset ki sanat ki deha olan kişiliği karakteri Devleti Ali Osmanlı'nın menfaatleri için her şeyi yapması onu Kanuni Sultan Süleyman yapmıştır.7 Eylül 1566 senesinde Hakka irtihal etmiştir Kabri Süleymaniye caminin yanında türbe şeklindedir Kabe-i Muazzamanın tadilatı esnasında kopan Hacerul Esved taşının parçası türbe girişinin üst tarafına Mimar Sinan tarafından yerleştirilmiştir.Türbeye giriş ücretsizdir Müze kartınız gerekmiyor.Rabbime şükürler olsun ki onun kabrine gidip bir Fatiha okumak nasip oldu...
Karışık Videolar (Mixed Videos)
03.10.2023
Kanuni Sultan Süleyman Türbesi
1 Mayıs 1566’da Eyüp Sultan Türbesi’ne gidip dua ettikten sonra son seferi için bir daha göremeyeceği İstanbul’dan ayrılan Sultan Süleyman, Sigetvar Kalesi kuşatması esnasında şanına yakışır bir şekilde savaş meydanında, 6-7 Eylül 1566 gecesi hayata gözlerini yumdu. Ölümü gizlenen padişahın iç organları çıkarılıp amber ve misk kokuları sürülen naşı tabut içinde tahtın altına geçici olarak defnedildi. 23 Kasım 1566’da da Şeyhülislâm Ebussuûd Efendi’nin kıldırdığı namazın ardından törenin yapıldığı Süleymaniye Camii yanındaki türbesine defnedildi.Milâdi takvime göre kırk altı yıl süren hükümdarlığıyla Osmanlı tarihinde tahtta en uzun süre kalan padişahtır. Devletin menfaatini her şeyden üstün tutan ve bu uğurda kendi ailesini bile feda etmekten çekinmeyen Kanûnî, mutedil, ileri görüşlü; âlimlerin ve sanatçıların hâmisi bir hükümdardı. Mensubu olduğu kültür ve medeniyetin en üst seviyeye çıkmasını kendisine şiar edinin Sultan Süleyman’ın çocukları Mâhidevran (Murad, Mahmud, Mustafa) ile Hürrem Sultan’dan (Mehmed, Abdullah, Selim, Bayezid, Cihangir, Mihrimah) olmadır.
Mehmet Yusuf Balik (mybalik)
27.09.2023
Kanuni Sultan Süleyman Türbesi
#İstanbul’un tarih kokan semtlerinden #Süleymaniye’de #SüleymaniyeKülliyesi içerisinde yer alan sekizgen formda inşa edilmiş, 29 sütunlu, üstü örtülü açık bir revakın yer aldığı çeşitli motiflerle süslü mermer bir bordürle çevrelenmiş Kanuni Sultan Süleyman Türbesi’ni ziyaret ettim. Tek kelimeyle muazzam! Türbe etrafı oldukça bakımlı ve temiz görünüyor. Ziyaretler ücretsiz olduğu için sık sık ziyaretçi aldığını söyleyebilirim #istanbul #turkey #history #mosque
Furkan Çakır
17.09.2023
Kanuni Sultan Süleyman Türbesi
Türbe Süleymaniye Camii'nin hemen yanında bulunuyor, Cuma günü gitmeme rağmen ziyaretçi sayısı fazlaydı, turist çoktu, zaten Süleymaniye Camii çok büyük, görkemli ve ihtişamlı olduğu için turistleri türbeye çekmesi çok normal.
Korhan Yapici
21.08.2023
Kanuni Sultan Süleyman Türbesi
Süleymaniye Camii'nin bahçesinde, sırasıyla Rabia Sultan, Sultan 2.Ahmed, Sultan 2.Süleyman, Kanuni Sultan Süleyman, Mihrimah Sultan, Saliha Dilaşub Sultan ve Asiye Sultan yatıyor. Ziyaret edip büyük Sultan'ın ruhuna bir Fatiha okuyunuz.
Tuna ACAR
30.07.2023
Kanuni Sultan Süleyman Türbesi
İstanbul'a gelip görmeden gidilmemeli. Kanunî Sultan Süleyman, Mihrimah Sultan, Asiye Sultan, Saliha Dilaşup Sultan, Sultan 2. Süleyman Han, Sultan 2. Ahmed Han, Şehzade Mehmed, Hürrem Sultan mezarları bulunmaktadır.
Aliye İstanbul
22.07.2023
Kanuni Sultan Süleyman Türbesi
ulaşımı kolay,huzurlu ortam.gitmenizi tavsiye ederim.tam karşısındaki türbede Hürrem sultanin
Bahadır Sarsılmaz
21.07.2023
Kanuni Sultan Süleyman Türbesi
Tahtta olduğu 46 yılda imparatorluğun her bir köşesine seferler düzenlemiş Belgrad, Rodos, Korfu, Mohaç, Viyana, Almanya, Tebriz, Boğdan, Zemun, Estergon, İran, Nahcıvan, Sigetvar. Son seferinde hayatının son bulması sebebiyle iç organları Macaristan'da bir türbeye gömülüyor ve vücudu başkente getirilip camisinin haziresine defnediliyor. Şiir seven, musiki seven, renkli ve gösterişli giyinmeyi seven, mücevher tasarlamayı seven bir padişah idi.
Adem Koç
19.07.2023
Kanuni Sultan Süleyman Türbesi
Süleymaniye camii içerisinde yer alan Kanuni Sultan Süleyman Türbesi tarihler 1566 yılını gösterdiği zamanlar da Mimar Sinan tarafından inşa edilmiş olduğunu söyleyebiliriz. Mermer süslemeli özelliği, çinililerle kaplı zarif yüzü ve görkemli güzelliği ile ziyaretçilerini de en iyi şekilde büyülemeyi başaran yerlerin arasında yer almaktadır.Kanuni Sultan Süleymanın ölümü sonrasında yapılan son derece önemli ve güzel mekânın atmosferi insanları etkilemeyi de en iyi şekilde başarmaktadır. Mezarın üzerinde yuvarlak kasnaklı bir kubbe bulunuyor. Ayrıca kasnağın üzerinde yazılı ayetlerin bulunduğunu da ziyaretçiler görebiliyor. Mezarın girişinde ise toplamda iki adet pencere bulunuyor.Kanuni Sultan Süleyman 7 eylül 1566 yılında Zigetvar, Macaristan’da vefat etti.İç organları Zigetvar’a gömülmüştür, bedeni ise bu türbeye defnedilmiştir.Türbe Süleymaniye Camii’inde bulunuyor.Kanuni Sultan Süleyman Türbesinde Kimler YatıyorKanuni Sultan Süleyman Türbesinde, Kanuni Sultan Süleyman dışına, Sultan II. Süleyman, Sultan II. Ahmet, Mihrimah Sultan, Saliha Dilaşûp Valide Sultan, Asiye Sultan ve Rabia Sultan’a ait sandukalar bulunmaktadır.Kanuni sultan Türbesinde yer alan Hacerül Esved taşı ziyaretçilerin en çok ilgilendikleri unsurların başında yer alıyor. Kanuninin türbesinin giriş kapısında ki sancakta yer alan bu taşın diğer bir yeri ise Kâbe de yer alıyor. Fakat çoğu vatandaşımız ne yazık ki bundan pek fazla haberdar olmadıklarından dolayı bilmiyorlar.Normal şartlarda son derece zor ve bir o kadar da bu taşa dokunmak imkansız bir durumken Kanuni Sultan Türbesine gidenler için son derece kolaydır diyebiliriz.Kanuni Sultan Süleyman Türbesi, İstanbul ilinin Süleymaniye semtinde ve Fatih ilçesinde yer alıyor.Türbeye ulaşım için Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı ile Laleli-Üniversite Durağı’na kadar gelip, buradan kısa bir yürüyüş yaparak ulaşabilirsiniz.Şahsi aracı ile gelecek olanlarsa Galata Köprüsü’nden Eminönü doğru gelirken; köprüden sağa çıkış yapıp İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin önündeki ışıklardan sola doğru yokuşu çıkarlarsa, karşılarına Süleymaniye Camii’nin tabelaları gelecektir.Otobüs ile gelmek isteyenlerse direk Süleymaniye Camii Durağı’ndan geçen 48T Hamidiye Mahallesi – Taksim Hattı’nı kullanabilirler.

Yorum Ekle

Harita

Süleymaniye Mah., 34116 Fatih/İstanbul
Kanuni Sultan Süleyman Türbesi