Tarihi Kesik Köprü Karşıyaka, Eski Kayseri Cd., 58080 Sivas Merkez/Sivas

Tarihi Kesik Köprü





79 Yorumlar




Tarihi Kesik Köprü Karşıyaka, Eski Kayseri Cd., 58080 Sivas Merkez/Sivas




İşletme Hakkında

|

İletişim

Web Sitesi
Bizi Arayın
Karşıyaka, Eski Kayseri Cd., 58080 Sivas Merkez/Sivas

Saatler

Özellikler

  • Çocuklar için uygun




Önerilen Yorumlar

engin musa aslan
21.10.2023
Tarihi Kesik Köprü
Sivasın yabancısıysanız bulması ve yanına kadar gitmesi biraz zaman alıyor gittiğinizde eh işte diyorsunuz ..
Abdullah KARAÇALI
20.10.2023
Tarihi Kesik Köprü
Sivas'ta böyle bakımsız kalan birçok yer var. Bakım eskiyen veya dökülen taşları mermer bloklarla değiştirmek olmamalı. Etraflıca bir bakım lazım bence. Çevre düzenlemesi de tamamlayıcı bir tür koruma sayılır böyle tarihi eserler için. Aksi halde eline sprey boyayı alan kendince bir şeyler ciziktiriverir asırlık köprülere...
Süleyman Tüz
18.10.2023
Tarihi Kesik Köprü
Restorasyon çalışmaları kapsamında kapatılmış ti yeni açıldı tarihî yapısıyla zamanın tukemetigi bir köprü
Yunus Yavuz
07.10.2023
Tarihi Kesik Köprü
Köprüyü bulmak çok zor. Şehrin girişinde ve kolay bir konumda olmasına rağmen bir tane dahi yön levhası yok. Eğriköprü ile Kesik Köprü arasında yer alan taşkın alanı mezbelelik.
Hüseyin Özkaynakcı
02.10.2023
Tarihi Kesik Köprü
Trafiğe kapatıldı ve aslına uygun restore edildi.TARİHİ KESİK KÖPRÜİki bölümden oluşan köprünün birinci bölümü yuvarlak ve sivri kemerli on yedi, yaklaşık 10 metre uzunlukta olan ikinci bölümü yuvarlak kemerli iki gözden oluşur. Birbirine yakın iki kısım toprak doldurulmuş bir şoseyle birleştirilmiştir. Altından su akmamasına rağmen birinci bölümün devamı olduğu için ikinci bölümü de kullanılmaktadır. Köprünün uzunluğu 326,35 metre, eni 4,85 metredir. Toplam 19 gözden veya kemerden oluşan köprünün en büyük kemer açıklığı 7,90 metredir. Köprünün tamamı kesme taştan inşa edilmiştir.Bugün Kesik Köprü denilen köprü, 1574 tarihli Sivas tahrir ve evkaf defterlerinde Cisr-i Gürcü Hüseyin" (Gürcü Hüseyin Köprüsü) adıyla kaydedilmiştir. Köprüye Kesik Köprü adı 19. yüzyılda verilmiştir. Köprüyü Anadolu Selçuklu Devleti’nde sipahsalar olarak görev yapan Yavaş Arslan yaptırmıştır. Yavaş Arslan’ın sonradan Hüseyin adını alarak Müslümanlığı benimseyen Hristiyan bir Gürcü olduğu
Ebru Bostan
28.09.2023
Tarihi Kesik Köprü
Artık araç kullanımı yasaklanmış ama isteyen yine yayan üzerinden geçebilir.Maalesef Kızılırmak pis ve zaten kuraklık boy göstermiş.İçki alemi için kullanan beyinden yoksun bir kaç kişi şişelerini kırarak adamlık boy gösterisi yaptığını sanmışlar ki her yer kırık bira şişesi.Etrafı boş. Aslında belediye buraya güzel tesis yaparak insanların gezebileceği, vakit geçirebileceği yere dönüştürebilir. Hemde tarihimiz göz önünde olur.
murat çatak
03.09.2023
Tarihi Kesik Köprü
Kızılırmak kesik köprü vazgeçilmezim her Sivas'a geldiğimde gezmek hava almak keyifli bir gün geçirmek için mükemmel bir yer. Belediyemizde bu gölgenin düzenlemesini yaparsa daha güzel olacak.
TURAN ORDUSUCCC (Furkan)
18.08.2023
Tarihi Kesik Köprü
Muhteşem görüntüsü var selçukludan kalma suyun sesini dinleyin.
Tarihin İzleri
22.07.2023
Tarihi Kesik Köprü
Selçuklu mimarisi muazzam uzunlukta güzel bir köprü ejdat yapmış vesselam bizede yapana yaptırana dua etmek düşer
Ömer Yılmaz
20.07.2023
Tarihi Kesik Köprü
Ailemizin geçmişini araştırıken Sivas'ın vatanımız ve Kesik köprününse 800 sene önce dedemiz Sipahsalar başı Hüseyin bey tarafından yapılmış ve kurduğu Hüseyin bey vakfı ile günümüze kadar yaşatılmış ata yadigarı bir eser olduğunu keşfettik. Evet Prof. Dr. Refet Yinanç beyin anadolu vakıfları ğzerine yaptığı çalışmalarda Hüseyin bey Kesik köprü vakfı detaylı bir şekilde anlatılmakta.

Yorum Ekle

Harita

Karşıyaka, Eski Kayseri Cd., 58080 Sivas Merkez/Sivas
Tarihi Kesik Köprü