Çankaya Köşkü Çankaya Mah., Ziaur Rahman Cad., 06550 Çankaya/Ankara

Çankaya Köşkü





413 Yorumlar
  • Salı09:00–18:00
  • Çarşamba09:00–18:00
  • Perşembe09:00–18:00
  • Cuma09:00–18:00
  • CumartesiKapalı
  • PazarKapalı
  • Pazartesi09:00–18:00




Çankaya Köşkü Çankaya Mah., Ziaur Rahman Cad., 06550 Çankaya/Ankara




İşletme Hakkında

T.C.CUMHURBAŞKANLIĞI : Anasayfa | Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Resmî Sitesi

İletişim

Web Sitesi
Bizi Arayın
Çankaya Mah., Ziaur Rahman Cad., 06550 Çankaya/Ankara

Saatler

  • Salı09:00–18:00
  • Çarşamba09:00–18:00
  • Perşembe09:00–18:00
  • Cuma09:00–18:00
  • CumartesiKapalı
  • PazarKapalı
  • Pazartesi09:00–18:00

Özellikler

  • Tekerlekli sandalyeye uygun giriş
  • Tekerlekli sandalyeye uygun park yeri
  • Tekerlekli sandalyeye uygun tuvalet




Önerilen Yorumlar

Selçuk Ayvacı
10.10.2023
Çankaya Köşkü
1923-2014 yılları arasında Cumhurbaşkanlarının ikamet ettiği komplekstir. 1985 yılında yenilenmiştir. 1.77 km2 halka kapalı, bol ağaçlı bir alana sahiptir. Yeni sarayın yapımının ardından 2014-2018 yılları arasında başbakana tahsis edilmiştir. Yeni başkanlık yönetimi ile birlikte 2018 den günümüze cumhurbaşkanı yardımcısı tarafından kullanılmaya başlanmıştır.
GÖKHAN KIRMIZIGÜL
23.09.2023
Çankaya Köşkü
Mustafa Kemal Atatürk'ün en uzun süre yaşadığı (11 yıl), küçük bir bağ evi iken satın alıp Cumhurbaşkanlığı Köşkü haline getirdiği, tarih kokan muhteşem bir yer. Her Atatürk sevdalısı mutlaka görmeli.
Okan Yüksel
11.09.2023
Çankaya Köşkü
2 yıl boyunca mutluluka görev yaptığım, mimari yapısı ve peyzajıyla Türkiye'deki en iyi kamu kampüslerinin başında geliyor.İçerisinde başbakanlık hizmet binalarının yanı sıra Mustafa Kemal Atatürk'ün çalışma ofisi ve konutunun da müze olarak yer aldığı kampüsü mutlaka ziyaret etmelisiniz.
Ayhan TÜRKEL
22.08.2023
Çankaya Köşkü
Sizi kapıda karşılayan rehber her detayı ayrıntılı olarak size anlatıyor. İçeriye en fazla 15 kişilik gruplar halinde giriliyor ve içeride fotoğraf çekimi kesinlikle yasak. Atatürk'e ait çalışma odaları ve masaları, kütüphane, yatak odası, severek oynadığı bilardo ve tavla masası, Çankaya Köşkü sofrası, mimari dekoratif detaylar, tablolar oldukça dikkat çekiyor.İnstagram ; neredesin.ayhan
ziya koseoglu
22.08.2023
Çankaya Köşkü
İçeride çok güzel bir Atatürk Müzesi var. ama burayı çoğu kimse bilmiyor. Alan daha çok devletin üst düzey memurlarının keyfini çıkardığı bir arka bahçe gibi kullanılıyor. Oysa başta Atatürk Müzesi olmak üzere tüm alan bir Cumhuriyet Müzesine dönüştürülebilir. İçindeki lojmanlar vs gereksiz bir popülasyon ve atıl işe yaramaz bir alan olarak duruyor. şehrin en seçkin yerinde Yabancıların da geldiğinde ziyaret edecekleri ülke tarihini anlatan modern bir müzeye dönüşebilir.
erdal dalgalar
08.08.2023
Çankaya Köşkü
Pembe Köşk Ankara’nın Çankaya ilçesinde yer alan Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı yerleşkesinin bir parçası olan bir yapıdır.Zamanında orijinal yerinde başka bir bina yer almasına ve zaman içinde genişleme çalışmaları yapılmasına rağmen yetersiz kaldığı için 1930 yılında yeni bir yapının inşa edilmesine karar verilmiştir.[1] Atatürk’ün isteği üzerine yeni yapıyı tasarlama göreve Alman kökenli bir mimar olan Clemens Holzmeister’e verilmiştir. Kasım 1930’da yapım yeri kesinleşen binanın inşaatına 1931 yılında başlanmıştır. İnşaat Haziran 1932’de tamamlanmıştır.[2]Pembe Köşk bodrum artı iki kattan oluşmaktadır. Orijinal tasarıma göre giriş katı çalışma alanı ve misafirlerin ağırlandığı mekanlar yer almakta; üst katta ise cumhurbaşkanının ikâmetgâhı yer almaktaydı. Atatürk ve ondan sonra gelen tüm cumhurbaşkanları bu binayı hem konut hem de çalışma binası olarak kullanmışlardır. Ancak 9. Cumhurbaşkanı olan Süleyman Demirel döneminde yeni hizmet binasının inşaatı tamamlanmış, o tarihten itibaren de sadece cumhurbaşkanının ikâmetgâhı olarak kullanılmaya başlanmıştır. Yapı en son olarak 2000 ile 2001 yılları arasından bir restorasyon çalışmasına maruz kalmıştır.[1]
serkan simsek
07.08.2023
Çankaya Köşkü
Anıtkabirde olmayan Atatürk'ün özel eşyalarının sergilendiği müze. Telefonla randevu alınıp gezilebilir.
Özcan KOÇ
30.07.2023
Çankaya Köşkü
45 kişilik grubumuzla gittik, bizi iyi ve hoş bir şekilde karşıladılar. Şehir kalabalığından uzaklaşıp tarihte bir başka zamana götürüyor sizi.
Gökhan KÖROĞLU
23.07.2023
Çankaya Köşkü
27 Aralık 1919’da Ankara’ya gelen Atatürk, önce Ziraat Mektebi’ni daha sonra da İstasyon Şefi Köşkü’nü hem konut hem de çalışma yeri olarak kullanmıştır. Bu yapılar Ata’nın çalışma ve dinlenmesi için yetersiz kalınca uygun bir konut arayışı içine girilmiş, daha sakin ve huzurlu bir ortamda yaşamasını sağlamak amacıyla bağlar bölgesi Çankaya’daki bağevi Ankara Belediyesi tarafından 30 Mayıs 1921’de Mustafa Kemal’e armağan edilmiştir.Bağevi, ağaçlar arasında, kuzeyinde Ankara’ya hâkim büyükçe bir terası bulunan, dikdörtgen planlı, küçük bir yapıydı. Zemin katında, ortası fıskiyeli, sekizgen bir havuzu ve iki yanında birer odası olan merkezî bir taşlık, aynı plana sahip üst katta ise bir orta hol ve iki yanında birer oda bulunmaktaydı.1923’te Atatürk’ün Latife Hanım ile evlenmesinden sonra ailenin günlük yaşamı ve Ata’nın siyasi-askeri hayatı için yetersiz olan bağevinin büyütülmesi çalışmalarına başlanmıştır. Mimar Vedat Tek tarafından hazırlanan ve uygulaması 1924 yılında tamamlanan projeye göre eski bağevine, güney cephesine bitişik ve tüm bina boyunca uzanan ve batı ucu yarım sekizgen bir kule ile biten iki katlı yeni bir bölüm eklenmiştir. Bu bölümün alt katı yemek salonu ve servis mutfağı; üst katı ise banyo, yatak odası ve Latife Hanım için çalışma odası olarak düzenlenmiştir. Bu katta daha önce yatak odası olarak kullanılan bölüm yeniden düzenlenerek geniş bir kütüphane ve çalışma odası haline getirilmiştir. Ayrıca, zemin kattaki girişin önüne rüzgârlık yapılmış, elçi kabul odası olarak düzenlenen oda yarım sekizgen biçimli bir çıkma ile genişletilmiştir. Bağevi döneminde taşlıkta bulunan havuz kaldırılarak giriş holü olarak düzenlenmiştir.Çalışmalar sırasında Köşk’ün doğu tarafına mutfak ve çamaşırlık içeren, tek katlı yeni bir bina eklenerek, bir servis merdiveni ile Köşk’e bağlanmıştır.Bu düzenlemelere bağlı olarak ortaya çıkan statik problemleri çözmek ve konfor koşullarını iyileştirmek amacıyla 1926 yılında yeni onarımlar yapılmış, yapıya kalorifer tesisatı döşenmiştir. Aynı dönemde Ata’nın manevi evlatları için çamaşırhane ve mutfak bölümünün üzerine 6 oda ve banyodan oluşan yeni bir kat eklenmiştir. 1930 yılında ise, üst kattaki kuleli bölüm Ata için ikinci bir çalışma odası olarak yeniden düzenlenmiştir.1932 yılında inşa edilen Pembe Köşk’e taşınıncaya kadar ikametgahı olan, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet’in ilk yıllarında çok önemli olaylara tanıklık eden, Atatürk’ün, Cumhuriyet’in kurulması dâhil, devrimleri planladığı bu yapı 1950 yılında müze olarak halka açılmıştır. Yapıda ve eşyalarda meydana gelen bozulmaları durdurabilmek amacıyla 2002–2007 yılları arasında kapsamlı bir bakım ve onarım çalışması başlatılmış, bu çalışmalarla birlikte yapının bir müzeden çok, kullanıldığı dönemi yansıtan bir ‘konut’ olarak sergilenmesi için gerekli düzenlemeler yapılmıştır. Restorasyon çalışması tamamlanan Atatürk Müze Köşkü 19 Nisan 2007’de tekrar ziyarete açılmıştır.

Yorum Ekle

Harita

Çankaya Mah., Ziaur Rahman Cad., 06550 Çankaya/Ankara
Çankaya Köşkü