Yeraltı Camii Kemankeş Karamustafa Paşa, Kemankeş Cd. No:23, 34425 Beyoğlu/İstanbul

Yeraltı Camii





1260 Yorumlar




Yeraltı Camii Kemankeş Karamustafa Paşa, Kemankeş Cd. No:23, 34425 Beyoğlu/İstanbul




İşletme Hakkında

|

İletişim

Web Sitesi
Bizi Arayın
Kemankeş Karamustafa Paşa, Kemankeş Cd. No:23, 34425 Beyoğlu/İstanbul

Saatler

Özellikler

  • Tekerlekli sandalyeye uygun park yeri




Önerilen Yorumlar

Gun Han
15.10.2023
Yeraltı Camii
İstanbul 'un sıradışı Camiisi..Eskiden Haliç zincirinin bir ucunun da bağlanmış olduğu bir dehliz. Sonradan Camiye çevrilmiş içerisinde üç önemli Zat' ın Türbesi de bulunmaktadır. Olağanüstü rahatlatıcı bir atmosferi var. Mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden..
Ramazan Emeksiz
14.10.2023
Yeraltı Camii
Cami eskiden zindan olarak kullanılan bir yer sonradan camii olmuştur Karaköy iskelesi karşı sokağında bulunan cami abdest hane ve tuvalet ler arka giriş te sessiz sakin bir yer Tavan komple kemerli bir yapıda İstanbul u gezerken mutlaka uğrayın burası ve arab camii bölgenin en eski tarihî camileri tarihi yaşamak ve yaşatmak için buralara sahip çıkalım inşallah.
Damla İşler
14.10.2023
Yeraltı Camii
Çok güzel ve değişik atmosferi olan bir cami, yolunuz düşerse uğramanızı tavsiye ederim
Tolga Arslan
05.10.2023
Yeraltı Camii
Yeraltı Cami ya da Kurşunlu Mahzen, Türkiye'nin İstanbul ilinin Beyoğlu ilçesindeki bir camidir. Yapım yılı tam olarak bilinmiyor. Evliya Çelebi’ye göre Hicret'in 92 (711) senesinde Abdülaziz oğlu Ömer'in yaptırdığı ve sonraları camiye çevrilen kuledir. Osmanlı resmî kayıtlarda Mahzen-i Sultani adıyla geçer. Bazı kaynaklarda Kastellion ton Galatau" isimli bir hisardır."
Fatma Çiçekdağ
27.09.2023
Yeraltı Camii
karaköyde sahilde içerisinde 3 sahabe i kiram bulunan harika bir camii.Icerisindeki yapıyla tarihte yolculuk yapmış gibi hissediyorsunuz.Hani bazı yerler vardır oradan ayrılmak istemezsiniz ya öyle bir huzuru var.
Şeref Yumurtacı
26.09.2023
Yeraltı Camii
Yeraltı Camii ya da bir diğer ismi ile Kurşunlu Mahzen. Karaköy İskelesine bir kaç dakikalık bir yürüme mesafesinde. Osmanlı resmi kaynaklarında Mahzen-i Sultani olarak geçmektedir. Yapım tarihi tam bilinmemekle birlikte Evliya Çelebi Seyahatnamesinde Hicret'in 92. yılında yapıldığını yazar. Doğu roma döneminde halicin ağzına çekilen meşhur zincirin bağlandığı yerdir. Aynı zamanda İstanbul'un fethi için gelen sahabeler ve tabiin (Peygamber Efendimizin sahabelerini gören kişiye verilen isim) buraya hapsedilmiştir.Söylenen o ki tabiinden olan Süfyân bin Uyeyne kuşatma sonlanıp ordu geri çekilirken Doğu Roma'ya esir düşer. Kastellion Kulesi'nin zindanına hapsedilir, susuz bırakılır. Dua edince de yerden su çıktığı rivayet edilir. Zindanda gördüğü işkenceler sonucu şehit olur. Mahzene gömülüp kabrin bulunduğu kapı kurşunlanarak kapatılır. O günden beri de Kurşunlu Mahzen olarak anılagelmiş.1750'lerde Üsküdar'da insanlar mahzenle ilgili mübarek kişilerin burada gömülü olduğuna dair rüyalar görmeye başlayınca kabir tespiti konusunda zamanın padişahı I. Mahmud'un kapısı çalınmış. O da rüyaları tabir ettirip araştırma yaptırmış. Sonuç olarak Padişah mahzenin üstündeki yazlık köşkünü de hürmetten dolayı terk edip mahzeni camiye çevirmiş.Burada Filistin ve Mısır'ı fetheden Amr bin As ve Sahabeden Vehb bin Hüşeyre adına yapılmış makam kabirler ve Tabibinden Süfyân bin Uyeyne'nin kabri bulunmaktadır.
YALÇIN AKGÜL
21.08.2023
Yeraltı Camii
Karaköy’de bulunan Yeraltı Camii, İstanbul’daki tarihi camiler arasında başka bir örneği olmayan yapı. Bunun nedeni de burasının bir cami olarak inşa edilmemiş olmasıdır. Burası aslında İstanbul kuşatıldığı zamanlarda Bizanslıların Haliç ağzını kapatmak için gerdikleri ünlü zincirin kuzey ucunun bağlandığı Kastellion kalesinin bodrumudur.Bugün bu yapıyı önemli bir yer kılan ise içerisinde bulunan sahabe kabirleridir. İlk başta mahzen olarak kullanılan yapı, daha sonra keşfedilen sahabe kabirleri nedeniyle ibadethaneye dönüştürülmüş. Cami içinde Emeviler döneminde İstanbul kuşatmasına katılan sahabeler Amr bin As, Vehb bin Hüseyra, Sufyan ibni Uyeyne (r.a.) ait olduğu belirtilen makamlar bulunmakta.
Görkem Aydoğdu
22.07.2023
Yeraltı Camii
Ön girişte abdest hane yok ve ayakkabılarınızı alıp tüm camiyi yürüyüp en arka kapıdan çıktığınızda ilerde solda abdest hane mevcut. Sıcak su olması ayrı güzel, wc 1 TL ücretli. Abdest hane büyük. Cami desen görülmeye değer, Yeraltı olması, içinde türbeleri olması gerçekten loş ışıklarla birlikte insanın acziyetine işliyor. Mutlaka karaköy gittiyseniz uğramadan geçmeyin. İçerisi de oldukça büyük ve yeterli.
Seyyah-ı Talib
22.07.2023
Yeraltı Camii
Hz Amr ibni As ,Hz Vehb bin Huşeyre Ve Süfyan bin üyeyne sahabe efendilerimizin makamları burada bulunmaktadır. Rahmetullahi aleyhim ecmain.Binanın yapısal durumu ise; iBeyoğlu ilçesindeki bir camidir. Yapım yılı tam olarak bilinmiyor. Evliya Çelebi’ye göre Hicret'in 92 (711) senesinde Abdülaziz oğlu Ömer'in yaptırdığı ve sonraları camiye çevrilen kuledir. Osmanlı resmî kayıtlarda Mahzen-i Sultani adıyla geçer. Bazı kaynaklarda Kastellion ton Galatau" isimli bir hisardır. II. Tiberios (578-582) döneminde artan Fetih akınlarına karşı Haliç’in girişini kontrol amacıyla yaptırılır. Mekan İstanbul'un Osmanlılara geçmesinden sonra yine cephane deposu
Selim Metin
08.07.2023
Yeraltı Camii
İstanbul'daki birçok cami ihtişamı ve kubbeleriyle göz kamaştırır. Ama aralarında öyle bir tanesi var ki bilindik camiler gibi değil; kubbesi yok, minaresi de sonradan yapılma. İstanbul Karaköy vapur iskelesini geçtikten sonra sola sapınca, Kemankeş Caddesi üzerinde yer alan Yeraltı Camii namıdiğer Kurşunlu Mahzen'den söz ediyoruz. Aslında cami olarak yapılmış bir yapı değil. Hikayesi yüzyıllar öncesine dayanıyor. Yapımı tam olarak bilinmese de 570'li yıllarda Doğu Bizanslıların gemilerin Haliç'e girişini engellemek için Galata-Sirkeci arasına çektiği zincirin bir ucunun bağlandığı Kastellion Kulesi'nin mahzeni... İstanbul'un fethi sırasında da Haliç'i kapatan zincirlerin bu mahzene bağlandığı söyleniyor. Fetih'ten sonra da Sultan-ı Mahzen olarak anılmaya başlanmış; cephane deposu, su sarnıcı olarak kullanılagelmiş. Camiye çevrilmesiyse 259 yıl öncesine dayanıyor.

Yorum Ekle

Harita

Kemankeş Karamustafa Paşa, Kemankeş Cd. No:23, 34425 Beyoğlu/İstanbul
Yeraltı Camii