İhsan Bey Cami Ulucanlar, Ulucanlar Sk. No:6, 27300 Şahinbey/Gaziantep

İhsan Bey Cami





42 Yorumlar




İhsan Bey Cami Ulucanlar, Ulucanlar Sk. No:6, 27300 Şahinbey/Gaziantep




İşletme Hakkında

|

İletişim

Web Sitesi
Bizi Arayın
Ulucanlar, Ulucanlar Sk. No:6, 27300 Şahinbey/Gaziantep

Saatler

Özellikler

  • Tekerlekli sandalyeye uygun giriş




Önerilen Yorumlar

Kai яα
11.10.2023
İhsan Bey Cami
Buram buram Gaziantep tarihi kokan camilerimizden. Çok büyük olmasa da çok çok ferah bir his veriyor.
Ömer Faruk Yolcu
19.09.2023
İhsan Bey Cami
İhsan Bey Cami ve Kas teli Kitabe ve vakfiyesinde yapının 18.yy sonlarında yapıldığı anlaşılmaktadır. Enine dikdörtgen planlı kesme taştan inşa edilmiş ve ahşap çatılı bir camidir. Son cemaat yeri iki sütunla dışarıya açılıyor. İki yanı kapalıdır. Son cemaat yerinde iki pencere iki mihr abiye bulunmakta ve basık kemerli kapıdan ibadet mekânına girilmektedir. İçte iki sütunla kıble duvarına paralel iki neft mevcuttur. Bölümler çapraz tonozlarla örtülüdür. Kıble duvarında dört batıda iki penceresi bulunmaktadır. Mihrap oldukça sade, mihrabın sağında yer alan konsol çıkma minbere pencere içinden çıkılıyor. Camiden ayrı olan minare kare kaideli on iki gen gövdelidir. Şerefe korkuluğu ve külah ahşaptandır. Avlusunda merdivenle inilen havuzlu bir kas tel bulunmaktadır.
Umut Oğuzhan Çelik
23.08.2023
İhsan Bey Cami
Güzel bir camii ve güzel bir meydan görülmeli.
Mustafa Ünal
17.08.2023
İhsan Bey Cami
Çocuklarımla birlikte yatsı namazı kılmak nasip oldu.Maşallah çok güzel mimarisi olan huşu ve huzur dolu bir camii.Allah yapandan yaptırandan hizmet eden ve cemeatlerinden razı olsun inşallah
İbrahim Özşeker
08.08.2023
İhsan Bey Cami
Ertene oğlu Esenbek tarafından 14. yüzyıl ortalarında yaptırılmıştır. Ses benzerliği nedeniyle Esenbek, İhsan Bey, Hasan Bey gibi adlarla anılmaktadır.Kıbleye paralel iki bölümlü enine dikdörtgen planlıdır. Kuzey cephesi ve taç kapı siyah-beyaz taşlarla bezelidir. Minaresi camiden ayrı olarak avluda inşa edilmiştir. Şerefe üstü külâhsız, kubbeli ve ahşap saçaklıdır. Şerefe altı mukarnaslarının taş işçiliği dikkat çekici özgün örneklerdendir.Caminin altında eskiden caminin su ihtiyacını karşılayan bir kastel vardır. Kasteller, abdest alınıp ibadetin yapıldığı insanların dinlenme ve susuzluklarını giderme yeri olarak kullanılan Gaziantep’e özgü yapılardır. Kastele avlu kapısının hemen önünden kara taştan yapılma 25 merdivenle inilir. Kastel kısmen kaya oyma, kısmen kesme taştır. Kare biçimli bir havuz, dinlenme sekileri ve özgün su kanalları vardır.KAYNAK gaziantepgezisi.com
Bülent TEYMUR
08.08.2023
İhsan Bey Cami
Eski adı Esenbek Camii. Neden adını değiştirdiler acaba.Huzur dolu bir camii.
Prof.Dr.Metin DIĞRAK
25.07.2023
İhsan Bey Cami
Görülmeye değer yerlerden bir Camii.
Mustafa Şen
21.07.2023
İhsan Bey Cami
Eski ismi ile Esenbek Câmi, restorasyon sonrası üst kat kaldırılmış ve minber kısmı sonradan eklenmiştir. Caminin altında kastel bulunmaktadır.
BM - Yılmaz Koç
19.07.2023
İhsan Bey Cami
Milli mücadele müzesinin hemen yanında yer alan tarihi camilerimizden biri. Caminin minaresi ilgi çekici. Ayrıca Gaziantepte aktif olarak ziyaret edilen ihsan bey Kasteli de caminin yanında yer almaktadır. Kastele girebilmek için önce müzeye girmeli ve müzenin içerisinde yer alan mağaralardan geçmelisiniz. Mutlaka önce milli mücadele müzesi ardından ihsan bey Kasteli sonra ihsan bey cami ziyaret edin ve cami ile müze arasında ki milli mücadele parkında dinlenin.
Ramazan Tetik
19.07.2023
İhsan Bey Cami
İhsan Bey (Esenbek) Cami ve Kasteli Kitabe ve vakfiyesinde yapının 18.yy sonlarında yapıldığı anlaşılmaktadır. Enine dikdörtgen planlı kesme taştan inşa edilmiş ve ahşap çatılı bir camidir. Son cemaat yeri iki sütunla dışarıya açılıyor. İki yanı kapalıdır. Son cemaat yerinde iki pencere iki mihr abiye bulunmakta ve basık kemerli kapıdan ibadet mekânına girilmektedir. İçte iki sütunla kıble duvarına paralel iki neft mevcuttur. Bölümler çapraz tonozlarla örtülüdür. Kıble duvarında dört batıda iki penceresi bulunmaktadır. Mihrap oldukça sade, mihrabın sağında yer alan konsol çıkma minbere pencere içinden çıkılıyor. Camiden ayrı olan minare kare kaideli on iki gen gövdelidir. Şerefe korkuluğu ve külah ahşaptandır. Avlusunda merdivenle inilen havuzlu bir kastel bulunmaktadır.

Yorum Ekle

Harita

Ulucanlar, Ulucanlar Sk. No:6, 27300 Şahinbey/Gaziantep
İhsan Bey Cami