Hidayet Cami Hobyar, Yalı Köşkü Cd. No:8, 34112 Fatih/İstanbul

Hidayet Cami





134 Yorumlar




Hidayet Cami Hobyar, Yalı Köşkü Cd. No:8, 34112 Fatih/İstanbul




İşletme Hakkında

Eminönü Hidayet Camii | » Eminönü Hidayet Camii |

İletişim

Bizi Arayın
Hobyar, Yalı Köşkü Cd. No:8, 34112 Fatih/İstanbul

Saatler

Özellikler

  • Tekerlekli sandalyeye uygun giriş
  • Tekerlekli sandalyeye uygun park yeri




Önerilen Yorumlar

Gizem Büke
07.10.2023
Hidayet Cami
2. Mahmut'un yaptırdığı camii diye bilinse de 2 Abdülhamit bu camiyi yenilemiştir.Kapalı olması üzüntü verici.
emin özen
02.10.2023
Hidayet Cami
Lokanta ve kafelerin arasında.camii olduğu belli olmuyor.küçük ama baya insan aynı anda namaz kılabilir.küçük göründüğüne bakmayın.içi geniş.avluya benzer yeri de var.tarihi bi camii.görüntü çok güzel
İbrahim Özçelik
19.09.2023
Hidayet Cami
Yeni cami tarafından ve arka ara sokaktan girişi olan 2. Mahmut zamanında yapılmış güzel bir mescit.
Mustafa Yücel
17.09.2023
Hidayet Cami
Yeniçerilerin iyice zıvanadan çıktığı, haraç kesip fuhuş yaptığı zamanlarda yeniçerilerin kontrolünde olan Bahçekapı bekar odaları vebadan önce önce öyle bir ün salmış ki İstanbullular buradan geçmeye korkar hale gelmişler ve Melekgirmez adını takmışlar buraya. Veba zamanında devlet vebaya buralarda dönen fuhuşun sebep olduğunu düşünerek derhal yıktırmış ve 2. Mahmut buraya hemen bir camii yapılmasını emretmiş İsmini de Hidayet koymuş. Bu o camii
Kerem Semiz
17.08.2023
Hidayet Cami
Her zamanki gibi çok değerli bir osmanlı dönemi camisi. Ama asıl tarihi bölüm olan üst kısım ziyaret edilemiyor. Sebebini bilmiyorum ama insan üzülüyor. Tarih görülmeli. Son cemaat bölümü olan zemin kat kullanılıyor.
Can Erdursun
11.08.2023
Hidayet Cami
Mimar Vallaury 'nin mütevazi eseri ama şu anda içler acısı durumda umarım restorasyon başarılı olur ve çabuk sonuçlanır
Atilla Aksu
02.08.2023
Hidayet Cami
Eminönü'nun hengamesinde huzurlu bir atmosferi var. Asıl camii maalesef sadece cuma günleri kullanılıyor. Cami altında ki alan da normal vakit namazları kılınıyor. Yazin en sıcak dönemde dahi serindir. Yeni cami aksine, açıklık ahlaksızlık görmeden namazlarınizi huşu ile ikame edebilirsiniz. Hanımlara ait lavabo ve abdesthanesi yok, cami derneği olduğu halde olması için mücadele veren bir yönetimde yok. Cuma'dan cumaya gelip öğle yemeği yer, göbeklerini patlatıp, tuvaletten elde edilen hasılatı toplama dışında ne işe yaradıklarina şahit olmadık. Camide sabah namazı kılmazsiniz çünkü imam öğleye doğru gelir. Kışın 4 yazın 2 vakit (öğle/ikindi) namazları kılınır. Diyanetin de unuttuğu bir cami olsa gerek :)
Ahmet Mehdi Yılmaz
29.07.2023
Hidayet Cami
Mübarek İslam Halifesi Sultan 2. Abdülhamidin isminin geçtiği bu camide namaz kılmak da nasip oldu. Çok şükür. Televizyon ile ne yaptıklarını zannediyorlar anlamış değilim. Şeytana niye boş duruyorsun diye sormuşlar: Bu zamanın din adamları bütün işi yapıyor bana yapılacak birşey kalmıyor" demiş"
Refik Hut
25.07.2023
Hidayet Cami
Eminönü'nde Yalıköşkü Caddesi üzerinde 3 numarada bulunan Hidayet Camii, sultan II. Mahmud tarafından H.1229/M.1813 yılın­da ahşap olarak yaptırılmıştır. Camiin bu ilk yapımına ait olan ve Yesarîzâde Mus­tafa İzzet'in hattıyla yazılı olan kitabe giriş kapısının üstündedir.Burası daha önce deniz kenarında imiş ve kayıkhaneler ile bekâr odaları bulunu­yormuş. Ayrıca burada uygunsuz fiiller iş­leniyormuş. Sultan II. Mahmud bunları yık­tırmış ve yerine bu camii yaptırmıştır.Daha sonra harap hale gelen bu caminin yerine II. Abdülhamid H.1305/M.1887 yı­lında bugünkü camii yaptırmıştır. Camiin giriş kapısındaki kitabe bu yenilemeyi gös­teriyor. Mimar Valorid tarafından yapılan cami tek kubbeli ve kargirdir. Hümayun Mahfili de bulunan camiin eskiden iki ima­mı ve bir müstakil hatibi varmış. Selâtin camilerde bulunan bütün her şeyin olduğu cami, daha sonra birtakım tamirler geçir­miştir.Altında bir takım odaların bulunduğu Hidayet Camii'ne Yalıköşkü Caddesi tara­fından girildiğinde, hemen karşıya gelen bir merdivenle çıkılmaktadır. Son cemaat mahalli'nin üzeri çatı ile kaplanmıştır. Tek şerefeli bir minaresi bulunmaktadır. Cami,1983 yılında onarılmış ve 2008 yılında da tekrar yeniden onarımdan geçmiştir.1-Tahsin Öz,İst.Camileri,s.71,Hadika,c.1,s.240.
Fahri Demirci
20.07.2023
Hidayet Cami
Eminönü'nde Yalıköşkü Caddesinde bulunan Hidayet Camii, sultan II. Mahmud tarafından ahşap olarak yaptırılmıştır. Camiin bu ilk yapımına ait olan kitabe giriş kapısının üstündedir.Burası daha önce deniz kenarında imiş ve kayıkhaneler ile bekâr odaları bulunu­yormuş. Ayrıca burada uygunsuz fiiller iş­leniyormuş. Sultan II. Mahmud bunları yık­tırmış ve yerine bu camii yaptırmıştır.Daha sonra harap hale gelen bu caminin yerine II. Abdülhamid bugünkü camii yaptırmıştır. Camiin giriş kapısındaki kitabe bu yenilemeyi gös­teriyor. Mimar Valorid tarafından yapılan cami tek kubbeli ve kargirdir. Hümayun Mahfili de bulunan camiin eskiden iki ima­mı ve bir müstakil hatibi varmış. Selâtin camilerde bulunan bütün her şeyin olduğu cami, daha sonra birtakım tamirler geçir­miştir.

Yorum Ekle

Harita

Hobyar, Yalı Köşkü Cd. No:8, 34112 Fatih/İstanbul
Hidayet Cami