Şerafeddin Cami Şemsitebrizi, Mevlana Cd. 31 B, 42030 Karatay/Konya

Şerafeddin Cami





83 Yorumlar




Şerafeddin Cami Şemsitebrizi, Mevlana Cd. 31 B, 42030 Karatay/Konya




İşletme Hakkında

|

İletişim

Web Sitesi
Bizi Arayın
Şemsitebrizi, Mevlana Cd. 31 B, 42030 Karatay/Konya

Saatler

Özellikler

  • Tekerlekli sandalyeye uygun giriş
  • Tekerlekli sandalyeye uygun park yeri




Önerilen Yorumlar

Bilal DÜZENLİ
10.10.2023
Şerafeddin Cami
Şems-i Tebrizi Camisine çok yakın, ana cadde üzerinde bir camidir. Hemen bitişiğinde Şeyh Şerafeddin'in türbesi bulunmaktadır.Bilgi:XII.yüzyılda Şeyh Şerâfeddin tarafından yaptırılmıştır. 1444 yılında II. Karamanoğlu İbrahim Bey tarafından tamir ettirilmiş; zamanla harap olan câmi, 1636 yılında Mehmed Çavuşoğlu Memi Bey tarafından yıktırılarak yeniden yaptırılmıştır. Câmi gövdesi kesme taşlardan büyük bir kubbe ile örtülmüştür. Yedi kubbeli son cemaat mahalli de bulunan câminin, tek şerefeli minaresi sonradan ilâve edilmiştir. Câminin güney cephesinde yer alan ve 20. yüzyılın başlarında yıkılan Şeyh Şerâfeddin Türbesi, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından 2010 yılında yeniden yaptırılmıştır.
İbrahim Özçelik
05.10.2023
Şerafeddin Cami
Şemsi Tebrizi caminin ön kısmında cadde üstünde tarihi bir mescit. Bu günlerde tamirata alınmış, içini görmeniz mümkün değil. Namaz kılınması için arka bölümde yer var.
Ahmet poçanoğlu
21.09.2023
Şerafeddin Cami
Çok güzel bir camiTadilat ve tamirat işlemi devam ediyor
Çağrı Sevgili
20.09.2023
Şerafeddin Cami
Konyanın en eski camilerinden biri. bahçesi cok hoş . görülmeli
Abdullah AYTAÇ
10.09.2023
Şerafeddin Cami
ilk banisi olan Şeyh Şerafettin tarafından XIII. Yüzyılda yapılmıştır. Ardından 1444 yılında Karamanoğlu II. İbrahim Bey tarafından onarılan cami zamanla harap olmuş, 1636 yılında Konya’ lı Mehmet Çavuşoğlu Memi Bey tarafından yıktırılarak yeniden yapılmıştır.1636 yılında yapılan onarım inşaatında, önceki caminin sağlam malzemeleri, taş, mermer ve çinileri de kullanılmıştır. Kesme taş kaplamalı caminin kuzeyinde 7 kubbeli son cemaat yeri vardır. Üç kapılı olan caminin taç kapısı son cemaat yerindedir. Orta mekanı örten ana kubbe ise yüksek ve oldukça ferah olup 4 büyük 6 küçük ayağa oturtulmuştur.Şerafettin Camii’nin gövdesi kesme taşlardan büyük bir kubbe ile örtülmüştür. Bu kubbeyi 10 fil ayağı tutmakta ve güneyinde de bir yarım kubbe ile desteklenmektedir. Doğu, Batı ve Kuzey yönlerinde ikinci kat mahfelleri bulunmaktadır. Camii iç yazı ve nakışlarla dekorize edilmiştir. Mihrabı ise takdire değer bir sanat eseridir. Camide ayrıca Osmanlı Camii mimarisinin en mümeyyiz vasflarından birisi olan bir cemaat yerine yer verilmiştir.
Bayram Özdilek
01.09.2023
Şerafeddin Cami
Şehir merkezine yürüme mesafesindedir. 12. yy. da şeyh şerafettin tarafından yaptırılmış ancak daha sonra tamamen yıkılarak yeniden yapılmış olan bu cami kesme taştandır. Ana kubbeyi on fil ayağı taşımaktadır. Mihrap ve minber mermerdendir. Caminin içi kısmen çini, kısmen hat ve tezhib sanatının güzel örnekleriyle tezyindir. Son cemaat yerini altı sütunun taşıdığı yedi kubbe örtmektedir. Minaresi tek şerefelidir ve sonradan ilave edilmiştir. Dış cephe güney duvarına bitişik bulunan şerafettin türbesi daha önce yıkıldığı için yaklaşık beş yıl önce tekrar yapılmıştır.
linda lavoie
16.08.2023
Şerafeddin Cami
İçine girmedim fakat önündeki parkta yem arayan insancıl güvercinler için yapılan birkaç cm lik havuz ve konukları çok sevimli.
mevlüt koçak
23.07.2023
Şerafeddin Cami
Tarihi şerafettin camii 12. Yüzyılda yapılmış Selçuklu zamanında
Tunahan Demirkol
22.07.2023
Şerafeddin Cami
Kayalı Parkta bulunan ve Şems Tebrizi Cami ile karşılıklı olan Şerafeddin Cami 12. yy da Şeyh Şerafeddin tarafından yaptırılmış, sonrasında hasar gören camii Karamanoğlu İbrahim Bey tarafından 15.yy da restore edilmiş.Zamanla harap olan cami 1636 yılında Mehmed Çavuşoğlu Memi Bey tarafından yıktırılarak yeniden yaptırılmış.Türbe:Câminin güney cephesinde yer alan ve 20. yüzyılın başlarında yıkılan Şeyh Şerâfeddin Türbesi, Vakıflar Bölge M. tarafından 2010 yılında yeniden yaptırılmış.Dipnot:Caminin içi bir restorasyon çalışması içinde olup aylardır bir yol katedilmemiştir.İnşallah düzgünce restore ederler.İçini de paylaşmak için bir kaç ay bekledim fakat hâlâ aynı durumda.
davut başaran
21.07.2023
Şerafeddin Cami
Çok muhteşem Selçuklu başkenti Konya'nın göbeğinde etkileyici Selçuklu mimarisinin nadide eserlerinden yanında bulunan Darül Kurra önünde bulunan Şerafeddin Türbesi Konya'nın gözbebeği çok değerli mutlaka görülmesi gereken gezilmesi gereken bir vakit dahi olsa namaz kalınması gereken bir Camii Şerif...Konya'ya gelen muhakkak uğramalı...

Yorum Ekle

Harita

Şemsitebrizi, Mevlana Cd. 31 B, 42030 Karatay/Konya
Şerafeddin Cami