Maria Kilisesi Hacımimi, Yazıcı Çk. No:2, 34425 Beyoğlu/İstanbul

Maria Kilisesi





38 Yorumlar




Maria Kilisesi Hacımimi, Yazıcı Çk. No:2, 34425 Beyoğlu/İstanbul




İşletme Hakkında

|

İletişim

Web Sitesi
Bizi Arayın
Hacımimi, Yazıcı Çk. No:2, 34425 Beyoğlu/İstanbul

Saatler

Özellikler

  • Tekerlekli sandalyeye uygun giriş
  • Tekerlekli sandalyeye uygun park yeri




Önerilen Yorumlar

Burak Gündüz
20.10.2023
Maria Kilisesi
Çok ara sokaklarda kaldığı için ilgi az.
Mehmet Can Yavrucuk
19.10.2023
Maria Kilisesi
guzel yer
Hasan Hasançebi
24.08.2023
Maria Kilisesi
Diğer kiliselere göre farklı mimarisi var
Kece S
07.08.2023
Maria Kilisesi
Santa Maria Draperis kilisesisiyle kesinlikle karıştırılmaması gereken harika küçük bir kilise. Kırım kilisesi. Bence Maria adı yanlış. Mimari açıdan çok ilgi çekici. Mütevazi Anglikan bir kilise. adeta kendini toplumdan saklamak istercesine ağaçlıklı bir alanın icinde yer almakta. Bundan bir sene önce Beyoglundan sahile inerken şans eseri rastgeldiğim ve keşfettiğime çok sevindiğim bir kilise. Bence kesinlikle görülmeli.
Emily1834 istanbul
25.07.2023
Maria Kilisesi
Ortam olarak yeşil bir bahce içinde sakin bir yer mimarisi güzel . Tarihi bir yapı olmasına rağmen bakımsız ve kirli.acil olarak etrafının bakıma ve temizliğe ihtiyacı var .içerisinde alkollü etkinlikler düzenlenmesi ters sonuçta bir ibadethane
Batu D
25.07.2023
Maria Kilisesi
Beyogluna galata kulesine geldiginizde ugranılması gereken mimarilerden birisidir aktif olarak kilise olarak kullanılmaya devam etmektedir ona göre davranılması güzel olur.Diger adı Kırım kilisesi.Kırım Kilisesi ya da Kırım'ı Anma Kilisesi (İngilizce: Crimean Memorial Church ya da İngilizce: Christ's Church) İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde bir Anglikan kilisesidir. İngilizlerin Kırım Savaşı'nın ardından bu olayın anısına yaptırdıkları kilisedir. 1868 yılında yapılmıştır.Mimarı George Edmund Street (1824-1881) olan kilise 24 Mayıs 1998 tarihinde 1. derece kentsel sit alanı olarak tescillenmiştir.
özcan Can
24.07.2023
Maria Kilisesi
Muhtsem bir yer ınsan karsında saatlerce ızleyebılır yapıyı gırıs Ucretsızguzel bahcesıde mevcut
mustafa yerli
24.07.2023
Maria Kilisesi
Bir Fransisken kilisesi: “Santa Maria”Françesko, eğlence düşkünü zengin bir çocuktur. Bir askeri seferde yakalanır ve yaklaşık bir yıl kadar esir hayatı yaşar. Yaşadığı bu esir hayatı sonrasında bütün hayat felsefesi değişir Frençesko’nun. Bu eğlence düşkünü ve zengin çocuk fakirlikte ilahi bir adalet arayan, keşiş hayatına övgüler düzen biri olmuştur artık.Ve herkesi yoksulluğa çağırmaya başlar Frencesko. Çünkü İsa yoksuldur ve önemli olanda İsa gibi yaşamaktır zaten.Frençesko bu çağrıyı yaptığı zaman tarih 1200’lerin başıdır ve Frençesko’da daha 20’li yaşlarının başında gencecik bir delikanlıdır. Yeni bir tarikat doğar böylece Hristiyanlık’ta. Frençesko’nun takipçileri anlamında Fransisken‘ler.Fransiskenler yoksulluğu yüceltirler. Çünkü gerçek bir Hristiyan, her türlü maddi değerden yoksun olarak yaşamalıdır. Tıpkı İsa gibi. Ve insanlar günahlarından arındırılmaya çağrılmalıdırlar. Bunun içinde gezgindirler Fransiskenler. Sürekli yolculuk yaparlar.Yukarıdaki Meryem Ana heykelciği de böyle geçmişe sahip bir tarikatın kilisesinin girişinde bulunuyor. Ve bu kilise bir Fransisken kilisesi. Adı da Santa Maria Draperis. Tarihi de Fransisken tarikatının tarihine epeyce benziyor. Çünkü epeyce geziyor.Fransiskenlerin 1453’te Sirkeci’de “Santa Maria” adlı bir kiliseleri vardır. Daha sonra Galata’ya taşınırlar. Kilise 1584 yılındaki Galata’yı kasıp kavuran yangında kül oluverir. Bunun üzerine yine bu tarikata gönül vermiş olan Madam Draperis kilisenin yeniden yapımı için arsa bağışlar. Yeni kilise arsasını bağışlayan Madam Draperis’in de adının eklemlenmesiyle 1590’lı yıllarda açılır. Yani kilise artık Santa Maria Draperis kilisesi olmuştur.Talihe bakın ki bu yeni yapılan kilisede 1660’da ki yangında yeniden yanar. Ve yeniden yapılır. Yeni yapılan kilise, 1678’deki yangında bir daha yanınca, artık bu bölgeye yani Galata civarına bir daha yapılmaz.Beyoğlu’na yapılır ya da o zamanki adıyla Pera’ya. Ama burda çıkan yangında da yanar. Bu sefer 1769 ‘da bugünkü olduğu yere yapılır. 1870 deki Beyoğlu yangında yeniden yanar. Haliyle yeniden yapılır. Şu anki kilisede bu yangından sonra yapılan kilisedir.Yani Santa Maria Draperis Kilisesi’nin Sirkeci’den başlayıp, Galata’ya oradan Beyoğlu’na uzanan bir yolculuk tarihi vardır.Tıpkı bir manastırın içinde oturup, yıllarca bir odada ibadet etmektense, sürekli yolculuk yaparak insanlara çağrı yapmanın daha doğru olduğuna inanan Fransisken Keşişler gibi.1904 yılında yapılan kilisenin girişinde bulunan kitabe özellikle dikkat çekici. Çünkü Hristiyanların önderi Papa’nın adı bir caminin kitabesinde yazılı mıdır bilmiyorum ama bir İslam Halifesi’nin adı bir kilisenin giriş kitabesinde yazılıdır. O da bu kilisedir. Bu kitabede Sultan 2. Abdülhamit’e (ve dönemin belediye başkanı Rıdvan Paşa’ya ) kilise yapımı sırasında gösterdikleri kolaylıklar için teşekkür ediliyor.
Emin
23.07.2023
Maria Kilisesi
İstanbul'da Görülmesi gereken bir kilise
Marco Pasha (MarcoPasha)
20.07.2023
Maria Kilisesi
Kırım Kilisesi ya da Kırım'ı Anma Kilisesi (İngilizce: Crimean Memorial Church ya da İngilizce: Christ's Church) İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde bir Anglikan kilisesidir. İngilizlerin Kırım Savaşı'nın ardından bu olayın anısına yaptırdıkları kilisedir. 1868 yılında yapılmıştır.The Crimean Church or the Crimean Memorial Church (English: Crimean Memorial Church or English: Christ's Church) is an Anglican church in the Beyoğlu district of Istanbul. It is the church built by the British to commemorate this event after the Crimean War. It was made in 1868.

Yorum Ekle

Harita

Hacımimi, Yazıcı Çk. No:2, 34425 Beyoğlu/İstanbul
Maria Kilisesi