İnceğiz Mağaraları Piknik Alanı İnceğiz Mh., Velibaba Sk No:7, 34540 Çatalca/İstanbul

İnceğiz Mağaraları Piknik Alanı





2364 Yorumlar




İnceğiz Mağaraları Piknik Alanı İnceğiz Mh., Velibaba Sk No:7, 34540 Çatalca/İstanbul




İşletme Hakkında

|

İletişim

Web Sitesi
Bizi Arayın
İnceğiz Mh., Velibaba Sk No:7, 34540 Çatalca/İstanbul

Saatler

Özellikler

  • Çocuklar için uygun
  • Doğa yürüyüşü
  • Piknik masaları
  • Umumi tuvalet




Önerilen Yorumlar

Mehmet Erol (Mehmet'in Kamerası)
25.09.2023
İnceğiz Mağaraları Piknik Alanı
Mağara içini çekmiyorum bakıma ihtiyaç var insanlar aşkını mağaraya yazmış 2023 sene mağara tavaninda haç işareti olması dikkatimi çekti .. İncelenmeli diye düşünüyorum gelip görülmeye değer..
A Emen
07.09.2023
İnceğiz Mağaraları Piknik Alanı
Bu adrese giderek şu etrafta şu güzel manzaradan huzur alabilirsiniz ... sevdiklerinizle gidebilirsiniz ...(çatalca Kaleiçi canlar SK sokağın sonu )
Nazmi Catalkaya
31.08.2023
İnceğiz Mağaraları Piknik Alanı
Temiz güzel yer yalnızca wc sıkıntısı var tez zamanda çare bulunursa iyi olur
Hamza K.
29.08.2023
İnceğiz Mağaraları Piknik Alanı
Bu tarz mağara evler görmediyseniz ve yolunuz buraya düşerse, görmeye değer. Fakat etrafında gezecek ve görecek pek bir şey yok.
Bulent Can
05.08.2023
İnceğiz Mağaraları Piknik Alanı
Ulaşımı çok kolay, aracınızla dibine kadar gidebiliyorsunuz. Üstteki mağaralara çıkan ahşap merdivenler çok fotojenik. Burada kaya mezarı,nişler ve taş kilise bulunuyor. Mağaralara sprey boyalarla yazılar yazılmış, o yüzden güzelliği maskelenmiş yapının. Bakım ve kontrol şart, yoksa ne hale geldiği ortada. Tam karşı cepheden fotoğraf çekmek istediğinizde yine hüsran, belediye aydınlatma direği koymuş. Böyle yerler işin ehli olmayan kişilere emanet edilmemeli.
Umut Yiğit
04.08.2023
İnceğiz Mağaraları Piknik Alanı
İstanbul Çatalca’daki İnceğiz Köyü‘nün yakınlarında yer alan İnceğiz kayaları, insan eli ile oyularak yapılmış yerleşim yeri. Bu eski apartmanın yerleşim olarak kullanılması 5 bin yıl öncesine dayanıyor. İlk yapıldığı zamanlarda birbirine bağlanan dört katlı bir yerleşim bölgesiymiş, zaman içinde gerek aşınma, gerekse büyük depremler sonucunda bazı kısımları yıkılarak bu bağlantı kopmuş.Bu mağaralar köylüler tarafından Kemal Sunal mağaraları olarak da biliniyor. Bunun nedeni başta Salako olmak üzere Kemal Sunal’ın filmlerindeki bazı mağara sahnelerinin burada çekilmiş olması.İstanbul’da insan eliyle yapılmış en eski apartmanlardan biri… İnceğiz kayalarının oyularak yerleşime dönüştürülmesinin bilinebilen tarihi yaklaşık 5 bin yıl öncesine dayanıyor. Kentin tarihinde çok önemli bir yere sahip bu oluşumlara ulaşmak çok kolay.
Sultan Altuntaş
04.08.2023
İnceğiz Mağaraları Piknik Alanı
Aslında güzel yerler ama içinde çok bir seçenek maalesef yokAilenizle gittiğiniz de kamelye yokMasa satın almanız gerekiyor ve 150 TLÇoğu WC kapatmışlar ve leş gibi sadece girişte var ondada peçete yok1 TL ücret hizmeti maaelsef okadarYani biraz daha özen gösterebilirlerdi madem devlete aitAraç giriş ücreti 40 TL idi sanırsamGüzel yer ama çok eksiği varÇevrede su yok suya yakın yerde de maalesef uygunluk yok
SAMET BAĞDAT
22.07.2023
İnceğiz Mağaraları Piknik Alanı
inceğiz magaraları yeni yeni değeri anlaşılıyor fakat dahalen mağaraların içi çöpten geçilmiyor duvarlarda yazılar var bukadar değerli bir yeri restore etmeleri ve korumaları lazım ayrıca mağaranın ilerisi piknik alanı var haftasonu çok kalabalık oluyor herkes dip dibe araç ile piknik alanına gidicek iseniz girişte isparka ödeme yapmanız gerekir sadece mağaralara geldiyseniz isparka girmeden karşısındaki alana aracınızı ücretsiz şekilde park edip mağaraları ziyaret edebilirsiniz yakında bay bayan wc ve yeni den restore edilen bir restaruant var.
Beyza Kesler
21.07.2023
İnceğiz Mağaraları Piknik Alanı
Girişte ücret almayı biliyorsanız piknik alanını da düzenlemeyi öğrenin. Her yer çöplük içinde. Tuvalet desen sadece girişte var herkes arabalarla gidip geliyor. Çeşme desen aynı şekilde sadece girişte var çok az akıyor. Rezalet! Mağara için gidecekseniz istanbul sokaklarını gezmeniz yeterli aynı yazılar oralarda da yazıyor.
Abdurrahim Vural
19.07.2023
İnceğiz Mağaraları Piknik Alanı
Çatalca-İnceğiz ve çevresindeki doğal oyuklarda ilk yerleşim tarih öncesi çağlarda (MÖ 5500) başlamıştır. İnceğiz mağaralarının doğal oyuklar dışında insan eliyle oyularak genişletilmeye MÖ 1200’lü yıllarda başlanmıştır. Mağaralar içinde süren toplu yaşam, yukarıdaki Maltepe Nekropol alanında kült ve cenaze törenleriyle son bulmaktadır.MS 4. yüzyıldan itibaren Manastır olarak kullanılmıştır. Manastırlar 11-12. yüzyıllarda en faal dönemini yaşamış ve yukarı doğru kat sayısı artmıştır. Üç bölümden oluşan Mağara Manastır topluluğunun en görkemlisi, 1. grup olanıdır. Kalker bloğunun içine dört katlı olarak oyulmuştur. Üst katlara kayalara oyulmuş merdivenlerle çıkılmaktadır. İçerisinde bir kilise, kaya içine oyulmuş mezar yerleri ve vaftiz teknesi olarak kullanıldığı düşünülen bir çukur bulunmaktadır. İnceğiz Mağaraları ve Maltepe Nekropol Alanı’ndan çıkarılan tarihi eserler, İstanbul Arkeoloji Müzesi’nde sergilenmektedir.Mağaralar, Kemal Sunal’ın başrolünü oynadığı Salako ve Davaro filmine de ev sahipliği yapmış, ayrıca eski Tarkan filmlerinin bazıları da buralarda çekilmiştir.Mağaraya giriş şuan ücretsiz piknik alanına girmek için araç ücreti ödeniyor İBB tarafından yaptırılmıştır.

Yorum Ekle

Harita

İnceğiz Mh., Velibaba Sk No:7, 34540 Çatalca/İstanbul
İnceğiz Mağaraları Piknik Alanı