Yedikule Hisarı Müzesi Yedikule, Yedikule Meydanı Sk. No:9, 34107 Fatih/İstanbul

Yedikule Hisarı Müzesi





2865 Yorumlar
  • Çarşamba09:00–17:00
  • Perşembe09:00–17:00
  • Cuma09:00–17:00
  • Cumartesi09:00–17:00
  • Pazar09:00–17:00
  • PazartesiKapalı
  • Salı09:00–17:00




Yedikule Hisarı Müzesi Yedikule, Yedikule Meydanı Sk. No:9, 34107 Fatih/İstanbul




İşletme Hakkında

|

İletişim

Bizi Arayın
+902124531453
Yedikule, Yedikule Meydanı Sk. No:9, 34107 Fatih/İstanbul

Saatler

  • Çarşamba09:00–17:00
  • Perşembe09:00–17:00
  • Cuma09:00–17:00
  • Cumartesi09:00–17:00
  • Pazar09:00–17:00
  • PazartesiKapalı
  • Salı09:00–17:00

Özellikler

  • Tekerlekli sandalyeye uygun giriş
  • Tekerlekli sandalyeye uygun park yeri
  • Tuvalet
  • Tekerlekli sandalyeye uygun tuvalet
  • Çocuklar için uygun
  • Restoran




Önerilen Yorumlar

Can S. Arat
21.10.2023
Yedikule Hisarı Müzesi
Şuanda restorasyonda ama 2. Yeditepe Bienali kapsamında ücretsiz rehberli olarak gezmek mümkün. Ulaşım açısından bir tık sapa bir yerde olsa da gidilip görülmeye değecek tarihi miraslarimizdan...
Ayla TİLKİ
09.10.2023
Yedikule Hisarı Müzesi
Fatih belediyesi web sitesinden kayıt yaparak ücretsiz olarak yararlandığımiz bu geziyi herkese tavsiye ederim. Girişte listede isminiz var mı yok mu kontrol ediliyor. Randevulu değilseniz giriş öğrenci 25 tl yetişkin 150 TL olduğunu işittim. Rehber bilgilendirme yapıyor sonrasında genç Osman in katledildiği alana çıktıktan sonra serbest zaman ilan ediyor. En üst kata çıkarak manzarayi seyredebilirsiniz. Sonrasında kuleleri gezebilirsiniz. Restarasyon devam ettiğinden her yere girilemiyor. Alan çok keyifli. Çay kahve icebileceginiz bir tesiste mevcut.
Ayçin Zeynep
05.10.2023
Yedikule Hisarı Müzesi
Bizansın ve Osmanlının önemli mutlaka görülmesi gereken tarihi yerlerden biri. Şuan restorasyonu devam etmekte. Bienal kapsamında gittiğimiz hisarda rehber eşliğinde gezme imkanı iyi oldu fakat etkinlik başlayalı kaç gün geçmesine rağmen halen dış mekandaki eserlerin etrafındaki düzenlemeler bitmemişti, bu önemli bir eksiklik oldu. Aynı zamanda devam eden restorasyonu da tamamlandığında umarım orijinaline yakın daha iyi bir hal alır ve hemde Fatih Sultan Mehmet'in yaptırdığı camii inşaatı tamamlandığında orijinal halini bulur.
REMZİ BALAY
04.10.2023
Yedikule Hisarı Müzesi
YEDİKULE HİSARIİstanbul'un  Fatih ilçesinde bulunan Yedikule Hisarı, tarihi şehrin güneybatısında bulunmaktadır. Bizans döneminde yapılan tarihi İstanbul şehrinin etrafını çevreleyen surlara (bu konumda Bizans'lar tarafından yapılan dört kule var)  Osmanlı döneminde yapılan üç kulenin de birleştirilmesi ile bir  hisar ( iç kale ) haline getirilmiş. Hisarın bulunduğu semtte de Yedikule ismini vermiştir. Bu kuleler; Kitabeli Kule (Zindan Kulesi), Hazine Kulesi, Sultan III. Ahmet Kulesi, Kuzey Mermer Kulesi, Güney Mermer Kulesi, Top Kulesi ve Yıkık Kule. İki Mermer Kulenin arasında bulunan üç kapının, ortasında bulunan büyük kapı tunçtan olup, üzerinde ve kenarlarında altın varaktan süslemeler olduğu için Altın Kapı ismi verilmiş. Bizans İmparatoru ve önemli ziyaretçiler bu kapıdan girermiş. Zafer kazanan orduda bu kapıdan büyük bir törenle karşılanırmış. Altın kapının iki yan taraflarında bulunan Kuzey ve Güney Mermer Kulelerde, Osmanlı zamanında tutuklu önemli Müslüman tutuklular ( Paşalar, Büyükelçiler) burada hapsedilir ve burada idam edilirmiş. En önemli tutuklu ise, 1622 tarihinde tarihinde tahtan indirilen Güney Mermer Kulede bir odaya kapatılan Sultan II. Osman (Genç Osman), daha sonra isyancılar tarafından şehit edilmiş. Diğer taraftan, en önemli kule ise Yedikule Zindanı diye isim yapmış Kitabeli Kule (Zindan Kulesi) dir. Bu kulenin giriş katında önemli tutuklular,  üst katında ise yabancı tutuklular ( elçiler, devlet adamları) kalıyormuş. Ama yabancı tutuklular Hisar içinde rahatça dolaşabiliyorlarmış. Diğer kule ise Hazine Kulesi; hisarın içindeki Kuzeybatı Kulesi olarak da biliniyor. Bu kulede Mısır ve İran'dan getirilen değerli ganimetler, kıymetli silah, zırhlar, eşyalar burada muhafaza edilirmiş. Hisarı koruyan 250 asker öncelikli korunması gerekli yer Hazine Kulesi'ymiş. Hisar içindeki diğer kule ise topların saklandığı Top Kulesi'ymiş. En Güneybatıda bulunan, Bizanslar tarafından yapılan ve 1766 yılında depremle yıkılan bugünkü ismide Yıkık Kule olan kulenin yerinde bugün itibarıyla temel seviyesinde kalıntılar bulunmakta. Son kule ise Sultan III. Ahmet Kulesi. Bu kule aslında Bizans'lılar döneminde yapılmış fakat Osmanlı'lar zamanında depremden zarar görünce padişah III. Ahmet yeniden yaptırmış. Fatih Sultan Mehmed'in İstanbul'u aldıktan sonra yaptırılan ilk mescid buradadır. Fakat bu mescidin sadece ayakta kalan yıkık durumda olan minaresi ve çeşmesi bulunmakta. Fatih Belediyesi'nin 2017 tarihindeki karara bağladığı restorasyon projesiyle, kapsamlı bir yenilemeye 2019 tarihinde başlamış ve devam edilmekte. Ayrıca belediye hafta sonları rehber eşliğinde ücretsiz Yedikule Hisar Turları tertiplemektedir. Fatih Belediyesi'ni tebrik ederim.
Muhammet Raşit
29.09.2023
Yedikule Hisarı Müzesi
Fotoğraf çekilmek için güzel yer şuanda restorasyon çalışmaları var kulelere çıkışlar kapalı rezervasyon ile girişler ücretsiz rezervasyonsuz öğrenci 25 tam 50 lira içerde belediyeye ait ufak cafe var fiyatlar normal ama pek bişe yok.
Hakan Kizilay
05.09.2023
Yedikule Hisarı Müzesi
Çok otantik bir yer. Tarihi değeri çok. İyi niyetli bir restorasyondan geçmiş ancak yeterli değil. Tower of London ile kıyaslayınca buranın kesinlikle değerlendirilemediğini düşünüyorum. Altın Kapısı olan böyle bir yer hem altın yumurtlayan bir destinasyona hem de çok katmanlı bir yapıta" dönüştürülebilirdi."
İbrahim Ethem Fil
18.08.2023
Yedikule Hisarı Müzesi
Temelleri millatan önceye dayanan heybetli yapı görenlerin gözlerini kamaştırıyor .İçinde bulunan “Altın kapı” bir zamanlar istanbul un çıkışıydı . Üç kemerli kapının bir zamanlar tepesinde bir at arabası heykeli vardı.irİçerisinde bulundurduğu zindanlar bir çok filmin kadrajlarında kendine yer bulmuştur .413-439 yılları arasında, Kral II. Teodosios Dönemi'nde yapımı tamamlanan yapının bugünkü halini alması ise İstanbul Fethi'nden sonraya dayanıyor. Tarih sahnesinde çeşitli amaçlarla kullanılan yapı bir zamanlar hazinenin depolandığı yerken ,aralarında ünlü isimlerinde bulunduğu bir çok insana zindan olmuştur . Zamanla çeşitli restorasyonlardan geçmiş yapı ,yakın zamana kadar atıl ,terkedilmiş şekildeydi.Fatih Belediyesi takdir edilecek bir çalışmaya imza atarak daha düne kadar ıssız olan,insanın yanından geçmeye çekindiği yeri ,tam manasıyla ihyâ etmiş .Gerçekten vakit varsa İstanbul’un gezilmesi gereken rotalarından
Samet
07.08.2023
Yedikule Hisarı Müzesi
Rehber eşliğinde güzel bir tur geçirdim . Fatih Belediyesi'ni tebrik ediyorum ben Fatih'te oturmadığım halde ücretsiz bir şekilde tura katılabildim . Fatih suriçi uygulamasını indirip oradan kayıt yaptırabilirsiniz.
Murat Koç
31.07.2023
Yedikule Hisarı Müzesi
2 Yeditepe bienali kapsamında rehber eşliğinde gezdigimiz mekan. Şansımız en bilgili rehbere denk gelmiş olmamız. Hem mekan hem de eserlerle ilgili çok detaylı bilgiler aldık. Bu vesileyle böylesine tarihi bir mekanda vakit geçirmek mükemmel.
Macit Termin
21.07.2023
Yedikule Hisarı Müzesi
İçeride kafe, wc, mescid imkanı var. Fatih Belediyesi'nin ilgili Web sayfasından online randevu alarak tarih ve saatli giriş yapılabiliyor ücretsiz olarak. Online randevusuz gidenler için tam ve indirimli ücret tarifesi uygulanmakta. İlgili sayfada bunların meblağı da yazmakta. Randevu saatlerinde girişini yapan gruplar için rehber eşliğinde Yedikule Hisarı hakkında bilgilendirme ve belirli bölgelerin anlatımı yapılmakta. Restorasyon nedeniyle ancak kulelerden birine girilip üstüne çıkılabiliyor, üçünün de sadece zemin katına girilebiliyor, üst katlarına çıkılamıyor. Kule üstü manzara görmeye değer. Kulelerin dış merdivenleri de kapalı. Diğer kalelere erişim kapalı. Girdiğimizde ara ara sağanak yağış vardı, gruptaki isteyen herkese ücretsiz tek kullanımlık yağmurluk dağıtıldı. Kafede çay, kahve, su, soğuk içecek ve pasta bulunuyor. İstanbul un tarihini solurken güzelim yeşillik hisar alanında sükunetle kahvenizi yudumlayabilirsiniz. İmkan bulunca tekrar gitmek isterim. Arkadaşınızla, ailenizle ziyaret edebileceğiniz tarihi bir yapı.

Yorum Ekle

Harita

Yedikule, Yedikule Meydanı Sk. No:9, 34107 Fatih/İstanbul
Yedikule Hisarı Müzesi