Yavuz Sultan Selim Camii Balat, Sultan Selim Cd. No:18, 34087 Fatih/İstanbul

Yavuz Sultan Selim Camii





5125 Yorumlar
  • Çarşamba24 saat açık
  • Perşembe24 saat açık
  • Cuma24 saat açık
  • Cumartesi24 saat açık
  • Pazar24 saat açık
  • Pazartesi24 saat açık
  • Salı24 saat açık




Yavuz Sultan Selim Camii Balat, Sultan Selim Cd. No:18, 34087 Fatih/İstanbul




İşletme Hakkında

|

İletişim

Web Sitesi
Bizi Arayın
Balat, Sultan Selim Cd. No:18, 34087 Fatih/İstanbul

Saatler

  • Çarşamba24 saat açık
  • Perşembe24 saat açık
  • Cuma24 saat açık
  • Cumartesi24 saat açık
  • Pazar24 saat açık
  • Pazartesi24 saat açık
  • Salı24 saat açık

Özellikler

  • Tekerlekli sandalyeye uygun giriş
  • Tekerlekli sandalyeye uygun park yeri




Önerilen Yorumlar

Azmi Gökmen Yılmaz
08.10.2023
Yavuz Sultan Selim Camii
Yavuz Sultan Selim HanYavuz Sultan Selim, Sultan II. Bayezid ile Gülbahar Hatun'un oğludur. 9. Osmanlı padişahıdır. Her Osmanlı Sehzadesi gibi en iyi sekilde sarayici eğitim görmüstür. Pehlivanlig, okculuğu ve dönemin diger spor dalları ve savas oyunlan üzerinde başarılar gösteren bir sehzade olarak da dikkat çekmiştir. Bütün bu özellikleriyle Osmanlı Ordusu içerisinde Yeniçerilerin sevgisi ve hürmetine de nail olacaktır. Babasi Sultan II. Bayezid Han'in tahti Yavuz Sultan Selim Han lehine tahtan feragat etmesi üzere dokuzuncu Osmanlı Padişahı olarak tahta oturacaktır. Yavuz Sultan Selim Han, dönemin siyaseti icerisinde Osmanlı Devleti'nin bekası noktasında tehlikeli gördügü Safevilerle mücadele etmiş ve miladi 1514 yılında İran'a karsı yaptigi seferde Caldiran Savaşı'nı kazanmıştır. Bundan sonra da Dulkadirbeyligi'ni Osmanlı topraklarina katmıştır.Miladi 1516 senesinde Misir seferine cikmis, savas stratejisi icerisinde ordusu ile Sina çölünü 13 günde gecme başansına imza atarak, dünya savas ve ordu yönetim siyaset basarısına büyük bir iz bırakacaktır. Misir seferinde Memluk Sultani'na karsi Merc-1 Dabik Savaşı ve ardından miladi 1517 tarihindeki Ridaniye Savaşı'nı kazanarak Memluk başkenti Kahire'ye girecektir. Bu sefer sonucunda, Halifelik unvanı ile Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.)in kutsal emanetlerini de alarak İstanbul'a getirmiştir.Bundan sonra Ayasofya Camisi'nde yapılan törenle de Abbasi son halifesi III. Mütevekkilden Halife unvanını almıştır. DönemindeOsmanlı topraklarını 6.557.000 kilometreye cikarmistir. Avrupa'ya doğru son seferine çıkarken Edirne'de rahatsızlanmış ve 22 Eylül 1520 tarihinde vefat etmiştir. Kabri, istanbul'da yaptırmış oldugu ve kendi adini tasiyan külliye icerisinde yer almaktadır.
ayşe eren sünkitay
01.09.2023
Yavuz Sultan Selim Camii
İstanbul' un Haliç panoramasına sahip en güzel köşelerinden birisi.Abdülmecit'in türbesi de burada.
Hidayet Sert
24.08.2023
Yavuz Sultan Selim Camii
Camiler ve mescitler Allah'ın yeryüzündeki evleridir (rahmet nazarıyla baktığı yerlerdir.) Bu camiyi buraya yapanlardan yapılmasına vesile olanlardan içerinde namaz kılıpda ahirete göçmüş olanlardan Rabbim razı olsun.
Erhan Ayhan
13.08.2023
Yavuz Sultan Selim Camii
Yavuz Sultan Selim hazretlerini muhakkak ziyaret ederek ruhuna bir fatiha okuyunuz. Ben manevi atmosferinden çok etkilendim. Ayrıca camiyide ziyaret edin, ziyaret edildiğinde en az 2 rekat namaz kılmak uygun olur. Gitmenizi, görmenizi muhakkak tavsiye ederim.
Yasin Demir
21.07.2023
Yavuz Sultan Selim Camii
Çok güzel bir camii görmenizi öneririm.
Furkan Çakır
21.07.2023
Yavuz Sultan Selim Camii
Camii çok iyi çok güzel, ses akustiği mükemmel halıları tertemiz lakin camii Ayasofya, Sultanahmet, Fatih, Süleymaniye, camilerine nazaran çok küçük.
Yasemin Derya Metin (Ruhsal Rehber)
20.07.2023
Yavuz Sultan Selim Camii
Caminin içi oldukça sade ve ferah, ruhunuzu huzura kavuşturduktan sonra da avludan Haliç'i izleyip bol bol fotoğraflayabilirsiniz. Çok geniş panoramik bir manzarası var.Yavuz Sultan Selim'in Türbesini de ziyaret edebilirsiniz.Fotoğraf çekimi için güneşli günleri tercih etmeniz daha güzel olur
CENGİZ AYDOĞDU
19.07.2023
Yavuz Sultan Selim Camii
Seyir manzaralı camii. Manzara harika.Camiden sonra aşağıya doğru inerseniz Balat sahile gidebileceksiniz. Tarihle iç içe bir Balat sizleri bekler.Yavuz Selim Camii Kanûnî Sultan Süleyman tarafından babası Yavuz Sultan Selim adına yaptırılan cami.Fatih Fener'de, Yavuz Selim'de, Yavuz Selim caddesinde Tabakyunus sokağının solundadır. İstanbul'un 7 tepesindeki 7 selatin camilerinden biridir. Haliç'e en yakın olan tepede inşa edilmiştir. İnşa tarihi 1522 olup, mimarı tartışmalıdır. Mimar Ali tarafından yapıldığı düşünülmektedir. Çünkü Mimar Sinan 1522 yılında saray tarafından tanınmamaktaydı.Yavuz Sultan Selim'in emriyle yapılmış ve Kanuni Sultan Süleyman tarafından türbe, imaret, medrese eklenmiştir. Caminin bir yanı sarnıç, bir yanı Kırkmerdiven denilen bir uçurumdur. Üç kapıyla avluya girilir: Türbe kapısı, Çarşı kapısı, Kırkmerdiven kapısı. Ağaçlı geniş bahçeli avlu şadırvanlıdır.Son cemaat yeri 18 sütuna binen 22 kubbe ile örtülüdür. Avlu ortasında IV. Murad'ın yaptırdığı abdestlik sivri kuvvesi bulunmaktadır. Avlunun dış yüzünde, son cemaat yerinin iç yüzünde çok değerli çiniler vardır. Ana kubbe dört duvardan aşağı iner. Birer şerefli iki minaresi bulunmaktadır.İçeride mihrabın solunda mermer 8 sütun üzerinde hünkar mahfili, sağda müezzin mahfili, kıble kapısı üzerinde başka bir müezzin mahfili vardır. Mermer minber de dahil olmak üzere bütün elemanlar oymacılık ve kakmacılık, çinicilik ve tezhip, hat ve nakış sanat eserleriyle donatılmıştır. Pencereler ve kapılarda oymacılık sanatı mükemmeldir. Mihrabı çeviren çinilerin güzelliği sadece bu camide görülür. Caminin iki yanında dokuzar kubbeli iki misafirhane vardır. Karşı tarafında bir medresesi bulunmaktadır.
Burock
09.07.2023
Yavuz Sultan Selim Camii
İstanbul’da beni çok etkileyen camilerden bir tanesi. Ne zaman gitsem değişik bir ruh haline bürünüyorum. Cami sınırları içerisinde Yavuz Sultan Selim ve ailesinin kabirleri de bulunuyor. İstanbul manzarasıda harika.

Yorum Ekle

Harita

Balat, Sultan Selim Cd. No:18, 34087 Fatih/İstanbul
Yavuz Sultan Selim Camii