Gazi Süleyman Paşa Hamamı Cuma, 14780 Göynük/Bolu

Gazi Süleyman Paşa Hamamı





31 Yorumlar




Gazi Süleyman Paşa Hamamı Cuma, 14780 Göynük/Bolu




İşletme Hakkında

GAZİ SÜLEYMAN PAŞA HAMAMI | Kültür Portalı | Göynük İlçesi, Gazi Süleyman Paşa Bulvarı, 43 ada, 5-6 parselde, Akşemseddin Türbesi’nin yakınında yer almaktadır. Vakıf kayıtlarına göre 1331-1335 tarihinde Gazi Süleyman Paşa tarafından cami ile birlikte yaptır

Özellikler

  • Çocuklar için uygun




Önerilen Yorumlar

Seyfettin Bengi
10.10.2023
Gazi Süleyman Paşa Hamamı
Vakıf kayıtlarına göre 1331-1335 tarihinde Gazi Süleyman Paşa tarafından cami ile birlikte yaptırılmıştır. Erkekler ve kadınlar bölümü olmak üzere çifte hamam olarak kesme taştan inşa edilmiştir. Her iki bölümde kubbe ile örtülü soğukluk, ılıklık ve sıcaklık kısımlarından oluşmaktadır.
Çağrı Su
09.10.2023
Gazi Süleyman Paşa Hamamı
1331-1335 tarihinde Gazi Süleyman Paşa tarafından cami ile birlikte yaptırılmıştır. Erkekler ve kadınlar bölümü olmak üzere çifte hamam olarak kesme taştan inşa edilmiştir. Her iki bölümde kubbe ile örtülü soğukluk, ılıklık ve sıcaklık kısımlarından oluşmaktadır. Erkekler soyunmalığına batı köşedeki kapıdan girilmektedir. Soğukluk bölümünün kubbesine aralarında nişler bulunan tromplarla geçilmektedir.
Ramazan Tetik
22.09.2023
Gazi Süleyman Paşa Hamamı
Bolu İli, Göynük İlçesi, Gazi Süleyman Paşa Bulvarı, 43 ada, 5-6 parselde, Akşemseddin Türbesi’nin yakınında yer almaktadır. Vakıf kayıtlarına göre 1331 – 1335 tarihinde Gazi Süleyman Paşa tarafından cami ile birlikte yaptırılmıştır. Erkekler ve kadınlar bölümü olmak üzere çifte hamam olarak kesme taştan inşa edilmiştir. Her iki bölümde kubbe ile örtülü soğukluk, ılıklık ve sıcaklık kısımlarından oluşmaktadır. Erkekler soyunmalığına batı köşedeki kapıdan girilmektedir. Soğukluk bölümünün kubbesine aralarında nişler bulunan tromplarla geçilmektedir. Ilıklık kısmı ise doğu ve batıdan iki eyvan arasındaki kare mekandan oluşmaktadır. Batıdaki eyvandan geçilen sıcaklık bölümü, ortada kare mekana açılan üç eyvan ve üç köşe hücresinden oluşmaktadır. Orta mekan ve köşe hücreleri kubbe, eyvanlar beşik tonozla örtülüdür. Kadınlar kısmı birkaç ayrıntı ve ebat farkının dışında erkekler bölümü ile benzer özellikler göstermektedir. 1950 yılından sonra yapılan esaslı bir onarım ile cephe taşlarının çoğu ve kat silmeleri değiştirilmiştir. Üst örtü, oluklu kiremit ile örtülüdür. Kaynak: Bolu Kültür ve Turizm Rehberi, 2010, Bolu Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bolu
Nusret Akçura
07.09.2023
Gazi Süleyman Paşa Hamamı
Gazi Süleyman Paşa Camisi ile birlikte yapılmış hamam, türbenin yanında yer almaktadır. Kapalı olduğundan içi gezilemiyor.
Ömer
28.08.2023
Gazi Süleyman Paşa Hamamı
İçinde Akşemsettin Hz.lerinin türbesinin de bulunduğu tarihi mekan. Göynükte gezilmesi gereken mekanlardan. Huzur dolu ortam.
Seda Eray
25.07.2023
Gazi Süleyman Paşa Hamamı
Tarihi bir cami. Akşemseddin Hz. Türbesi ile yan yana. Bulundukları alanın stresi alan, dinlendiren bir enerjisi var. Sanki bütün negatif enerjiyi temizliyor.
Özkan Akbıyık
22.07.2023
Gazi Süleyman Paşa Hamamı
Camii ile aynı tarihte yapımına başlanmış. Bayan ve Erkek bölümleri mevcut. Mimarisi gayet güzel.
Şevket Köksalan
20.07.2023
Gazi Süleyman Paşa Hamamı
Gazi Süleymanpaşa Hamamı , Gazi Süleyman Paşa tarafından cami ile aynı tarihte yapılmıştır. 1331-1335 Hamam tamamen traverten kesme taş ile yapılmış olup bay ve bayan bölümü ayrıdır.Eser bölgenin en eski ve en büyük hamam olma özelliğini korumaktadır. Evliye Çelebi seyehatnamesinde Ankara ve İstanbul da dahi böyle muhteşem bir hamam bulunmadığı konusu övgü ile bahsedilir.
Gezgin Rehberler
07.07.2023
Gazi Süleyman Paşa Hamamı
Hamam 1331-1335 yılları arasında Orhan Beyin oğlu Şehzade Gazi Süleyman Paşa tarafından inşa edilmiş.

Yorum Ekle

Harita

Cuma, 14780 Göynük/Bolu
Gazi Süleyman Paşa Hamamı