Kız Kulesi Salacak, Üsküdar Harem Sahil Yolu, 34668 Üsküdar/İstanbul

Kız Kulesi





436 Yorumlar




Kız Kulesi Salacak, Üsküdar Harem Sahil Yolu, 34668 Üsküdar/İstanbul




İşletme Hakkında

|

İletişim

Web Sitesi
Bizi Arayın
Salacak, Üsküdar Harem Sahil Yolu, 34668 Üsküdar/İstanbul

Saatler

Özellikler

  • 24 saat toplu taşıma var




Önerilen Yorumlar

SEMA ÇAVUŞ
19.09.2023
Kız Kulesi
İstanbul’a her geldiğimde Üsküdar sahiline uğrarım.daha önceki senelerde sahil kenarında şark köşeleri vardı ve burda çayınızı yudumlar kız kulesinin eşsiz manzarasını seyrederdik.zamanla herşey değiştiği gibi buralarda çok değiştiKız kulesi web sitesinden alıntıdır.Hero ve Leandros’un ölümsüz aşk hikayesi...Yüzerek geleceğim sana.Güzel kız, senin sevgin uğruna,Sana geleceğim.Sen beklerken beni ürkek bakışlarla,Yüzerek geleceğim sana.Dalgalar gemilere bile geçit vermese,Yüzerek geleceğim sana.Azgın dalgalar arasından...Bu efsanenin Çanakkale boğazının en dar geçidinde ortaya çıktığı da söylenir. Ancak günümüzde, belki de sahip olduğu romantik dokusundan olsa gerek, Kızkulesi denildiğinde en çok bilinen hikaye “Hero ve Leandros”un ölümsüz aşk hikayesidir.Efsaneye göre zamanında Üsküdar sırtlarında Tanrıça Afrodit adına bir tapınak vardır. Hikayede adı geçen Hero, genç kızların görev yaptığı bu tapınağın rahibelerindendir. Hero, Kulede kumrulara bakmakla görevlidir. Her yıl ilkbaharda, doğanın uyanışı adına tapınak çevresinde törenler yapılır, aşkı bulamayanlar, hayal ettikleri sevgililerine kavuşabilmek için Afrodit'e yakarırlar.Boğazın karşı kıyısında oturan Leandros da bu törene katılmak için tapınağa gelir ve Hero'yla karşılaşır. İki genç ilk görüşte birbirine aşık olur. Ancak arada büyük bir engel vardır. Hero, bir rahibedir ve evlenmesi yasaktır. Oysa Leandros, ne pahasına olursa olsun Hero’ya kavuşmak istemektedir. Bir gece kıyıdan Kule’ye bakarken, Kızkulesi’nin tepesinde bir ateşin yandığını görür. Hero, elindeki meşale ile Leandros’a yol göstermektedir. Durgun denize, ayın parlak ışığı eşlik eder. İyi ve dayanıklı bir yüzücü olan Leandros, Hero’ya kavuşma hayaliyle Boğaz’ın sularına atlar. Var gücüyle yüzmeye başlar ve Kule’ye varır. İki genç, o gece aşklarını kutsarlar.Kızkulesi o günden sonra her gece iki gencin gizli aşkına ve yasak sevişmelerine tanıklık eder. Leandros, fırtınalı bir gecede, biricik aşkı Hero’ya kavuşmak için Boğaz’ın azgın sularına bırakır kendini. Hero da her gece olduğu gibi meşalesiyle, Leandros’a yol gösterir. Ancak Hero’nun, biricik aşkına yol gösteren meşalesi rüzgarın da etkisiyle söner. Karanlıkta yolunu kaybeden Leandros, nereye doğru yüzeceğini bilemez ve Kule’den gittikçe uzaklaşır. Yorgun ve bitkin düşen Leandros daha fazla dayanamaz ve Boğaz’ın karanlık sularında kaybolur. İçini kaplayan dayanılmaz endişe ile sabaha kadar sevgilisini bekleyen Hero, Leandros’un cansız bedenini karşı kıyıda görünce, bu acıya dayanamaz ve kendini Kızkulesi'nden Boğaz’ın sularına bırakır.
ALLI TURNA
15.09.2023
Kız Kulesi
Kyzikos'taki deniz zaferinden sonra, MÖ 408'de Atinalı general Alkibiadis, muhtemelen Karadeniz'den gelen gemiler için Üsküdar'ın önündeki küçük bir kaya üzerine özel bir istasyon inşa etti.[1]Üsküdar'ın sembolü hâline gelen kule, Üsküdar’da Bizans devrinden kalan tek eserdir. MÖ 24 yıllarına kadar uzanan bir geçmişe sahiptir.1110'da Bizans İmparatoru I. Aleksios, taş duvarla korunan ahşap bir kule inşa etti.[1] Kuleden Konstantinopolis'teki Mangana semtinde (tarihi yarımadada bir mahalle) dikilmiş başka bir kuleye uzanan bir demir zincir gerildi.[1] Adacık daha sonra su altı kalıntıları hala görülebilen bir savunma duvarı ile Asya kıyısına bağlandı.[1] 1453'te İstanbul'un Osmanlılar tarafından fethi sırasında, kulede Venedikli Gabriele Trevisano tarafından yönetilen bir Bizans garnizonu bulunuyordu.[1] Daha sonra yapı, Fatih Sultan Mehmed döneminde Osmanlı Türkleri tarafından gözetleme kulesi olarak kullanılmıştır.[1]İlk olarak Yunan döneminde bir mezara ev sahipliği yapan bu ada, Bizans döneminde inşa edilen ek bina ile gümrük istasyonu olarak kullanılmıştır. Osmanlı döneminde ise gösteri platformundan savunma kalesine, sürgün istasyonundan karantina odasına kadar birçok işlev yüklenmiştir. Asli görevi olan ve yüzyıllardan beri varlığı ile insanlara, geceleri ise geçen gemilere göz kırpan feneri ile yol gösterme işlevini hiç kaybetmemiştir.Bazı Avrupalı tarihçiler buraya Leander Kulesi derler. Kule hakkında pek çok rivayet bulunmaktadır. Antik Çağ'da arkla (küçük kale) ve damialis (dana yavrusu) adları ile anılan kule, bir ara da Tour de Leandros" (Leandros'un Kulesi) ismi ile ünlenmiştir. Şimdi ise Kız Kulesi ismi ile bütünleşmiş ve bu ismi ile anılmaktadır.Çok eski geçmişi olan Kız Kulesi
Life Short
29.07.2023
Kız Kulesi
Kız kulesi çok güzel , otopark sıkıntı . Kuyruğa girip beklemeyi göze alanlar 450 tl bilet çocuklara 50 tl
bekir aygun
23.07.2023
Kız Kulesi
Kabataş kızkulesi arasında çalışan tekneler ile ancak rezervasyon yaptırdığında gidebiliyorsunuz. Hava güzel olduğunda dışarda yemek çok zevkli. Hem Doğum günü hemde dünya Fenerbahçe günü birlikte kutlamak Harika ...
yasin öznalçın
23.07.2023
Kız Kulesi
Türkiye’nin en güzel ilçesi kız kulesi haricinde mutlaka ara sokaklarını gezmeyi ve üsküdar sahilinden kanlıcaya doğru gidip güzel bir yoğurt yemeyi sakın unutmayın…
Ayhan Erinan
22.07.2023
Kız Kulesi
Kız kulesi tarihini pek bilmiyorum.Sanırım tarihi çok eskilere dayanan bir tarihi eser.Okuduklarımdan öğrendiğime göre Üsküdarın sembolü haline gelen kule Üsküdarda Bizans devrinden kalan tek eserdir.MÖ 24 yıllarına kadar uzanan tarihi bir geçmişe sahip olan kule salacak açıklarında küçük bir adacık üzerine kurulmuştur.bende İstanbula geldiğimde herkes gibi gezi listeme dahil ettiğim yelerden .Gidilip görülecek önemli yerlerden birisi.Kuleye geçmedim. sahilden seyrettim herkes gibi fotoğraf çekindik,fotoğrafını çektik. Zamanı olan gitsin görsün.
ebenlice
21.07.2023
Kız Kulesi
Boğazın ortasında bir kız kulesi.İstanbulun simge yapılarından birisi olan kule Üsküdarda Bizans devrinden kalan tek eserdir. Resmi kaynakları baz alan tarihçiler, Kız Kulesi’nden ilk defa MÖ 400’lü yıllarda bahsedildiğini belirtirler. Bilindiği kadarıyla deniz ticareti için bir gümrük noktası olarak kurulmuştur. Kuran ise Atinalı bir komutandır.Tarihte farklı efsaneler yazılsa da en bilineni Bizans imparatorunun kızının bir yılan tarafından öldürüleceği kehaneti nedeniyle kızını tüm tehlikelerden korumak için bir kule yaptırır ve onu buraya hapseder. Fakat kızı kaderinden kaçamaz ve kendisine yieyecek getirilen meyve sepetinin içerisindeki bir yılan yarafından ısırılarak ölür.Hero ve Leandros efsanesiHero, Yunan mitolojisinde aşk ve güzellik tanrıçası olarak tanımlanan Afrodit’in rahibelerinden biridir ve Kız Kulesi’nde görev yapmaktadır. Rahibe olması nedeniyle aşka yasaklıdır ve erkeklerle ilişkisi yoktur.Bir gün yıllardır kaldığı kuleden bir tören için karşıya geçer. Orada Leandros adında başka bir rahip ile karşılaşır ve ona ilk görüşte aşık olur. Rahip Leandros da aynı duygulara kapılır. Görüşebilmelerinin tek yolu, Leandros’un boğazın soğuk ve akıntılı sularını geceleri yüzerek aşmasıdır. Bir süre bu şekilde aşk yaşayan çiftin hikayesi, rüzgarlı bir gece Hero’nun sevgilisine yol göstermesi için yaktığı fenerin sönmesiyle son bulur. Karanlıkta yolunu kaybeden Leandros boğularak ölür. Efsaneye göre bu duruma gözleriyle şahit olan Rahibe Hero, yaşadığı acıya dayanamaz ve o da kendini boğazın sularına bırakarak hayatına bir son verir.
YALÇIN AKGÜL
11.07.2023
Kız Kulesi
Yeniden açılan kız kulesi müthişti

Yorum Ekle

Harita

Salacak, Üsküdar Harem Sahil Yolu, 34668 Üsküdar/İstanbul
Kız Kulesi