Şemsi Ahmet Paşa Camii Mimarsinan Mh., 34664 Üsküdar/İstanbul

Şemsi Ahmet Paşa Camii





3091 Yorumlar




Şemsi Ahmet Paşa Camii Mimarsinan Mh., 34664 Üsküdar/İstanbul




İşletme Hakkında

|

İletişim

Web Sitesi
Bizi Arayın
Mimarsinan Mh., 34664 Üsküdar/İstanbul

Saatler

Özellikler

  • Tekerlekli sandalyeye uygun giriş
  • Tekerlekli sandalyeye uygun park yeri
  • Sahibi kadın olduğunu belirtiyor




Önerilen Yorumlar

Abdulhamid D
01.10.2023
Şemsi Ahmet Paşa Camii
İçinde deprem ve hasar kontrol sütunu olan, Mimar Sinan’ın deniz kenarında, Üsküdar’daki İncisi. Kuş Konmaz, Şemsi Paşa Külliyesi. Ecdadın inceliği ve zerafeti bu külliye içinde ve çevresinde en ince ayrıntısına kadar hissediliyor…
Buşra Pertekli
22.09.2023
Şemsi Ahmet Paşa Camii
Tarih kokan bir camii. Konya'daki şems camisine benzettim. Bu yapı 1580 yılında sadrazam şemsi paşa tarafından Mimar sinanna yaptırılan yapı itibariyle farklı bir camii örneğidir. En dikkat çeken özelliği ise sahil kıyısında olmasıdır. Caminin bir diğer ismi ise kuşkonmaz camiidir. Bu isimle alakalı 2 rivayet vardır. Biri sadrazam. Bu camiye kuşların pislememesi için böyle inşa etmesini istemedi üzerinedir. Diğeri ise mimar Sinan'ın kullandığı harika tekniktir. Usta mimar uzun araştırmalar sonucunda çözümü buldu. Kuşların rüzgarların yönünden etkilenmesi sebebiyle, camiyi kuzey ve güney rüzgarlarının kesiştiği noktaya inşa etti. Bu şekilde kuşlar camii üzerine konamaz oldular. aynı zamanda camii içinde günümüzde çok güzel bir kütüphane de mevcut. Küçük bir camii ama çok karakteristik bir yapı. Karşında da galata köprüsü ve Haliç uzanır.
Tamer Selcuk
17.09.2023
Şemsi Ahmet Paşa Camii
Mimar Sinan'ın Karadeniz ve Marmara'dan gelen rüzgarların keşiştiği yere yaptığı harika mühendisliğe sahip bir cami. Bu rüzgardan dolayı kuşların konmadığı camiye Kuşkonmaz Cami de denir.İçerisinde nefis bir kütüphanesi de var. Lütfen gittiğinizde kütüphaneyi de ziyaret edin insanı sımsıcak karşılıyor.Cami muthis bir bogaz manzarasına sahip.Eyliya Çelebi Sahilde küçük bir camidir ama o kadar şirin bir cami olmustur ki denizden goren bir kasr-ı müzeyyen sanır" der."
pseudo-life
25.08.2023
Şemsi Ahmet Paşa Camii
Üsküdar’da sahile sıfır çok büyük olmayan fakat çok güzel bir camii görüyorsanız bu Şemsi ahmet paşa camiidir. Mimar Sinan tarağından yapılan bu camii namı diğer kuşkonmaz camii adına yakışır şekilde mimar Sinan’ın mimari dehasını göstermesi açısından değerlidir. Önünde her daim balık tutan amatör balıkçılar vardır. Burası her zaman kalabalık olmuştur. Yanında çok güzel bir kütüphane bulunmaktadır ve halen faaldir.
Serkan Özcan
10.08.2023
Şemsi Ahmet Paşa Camii
Sınırları içerisinde cami, külliye, türbe ve kütüphane bulunan üsküdar salacak sahilinde istanbul boğazının marmara'ya açıldığı bir noktada. Mimar Sinan tarafından 1580 yılında inşa edilmiş.Diğer adı kuşkonmaz camii bunun nedeni ise;Şemsi Ahmed Paşa tarafından Mimar Sinan'a yaptırıldı. Titizliği nedeniyle Mimar Sinan'dan üzerine kuşların pisletemeyeceği bir cami yapmasını istedi. Usta mimar bunun üzerine araştırmalarını yaptı ve çözümü buldu. Kuşların rüzgarların yönünden etkilenmesi sebebiyle
rıdvan kaşıkçı
03.08.2023
Şemsi Ahmet Paşa Camii
Üsküdar sahilinin hemen kıyısında yer alan Şemsi Paşa Camii, 1580 yılında Şemsi Ahmet Paşa tarafındanMimar Sinan'a yaptırılmıştır. Cami avlusunda kültür bakanlığına ait çok güzel bir kütüphane de bulunmaktadır.
Barış Özkan
25.07.2023
Şemsi Ahmet Paşa Camii
2. Selim ve 3. Murat dönemlerinde vezirlik de yapan Şemsi Ahmed Paşa tarafından Mimar Sinan'a yaptırılan boğaza nazır küçük ama çok güzel bir cami. İçerisinde Şemsi Ahmed Paşanın türbesi ve bir de kütüphane yer alır. Kuşkonmaz Cami olarak da bilinir. Mimar Sinan'ın inşa ettiği en küçük külliyedir.
onur yavuz
23.07.2023
Şemsi Ahmet Paşa Camii
Şemsi Paşa Camii ​​Üsküdar Salacak tarafı ve  sahilde olan Cami İstanbul Boğazı'nın Marmara'ya açıldığı bir noktadadır. Karşısında da Galata Köprüsü ve Haliç uzanır.Şemsi Paşa'nın  Üsküdar'a bakan tarafında yani eski tütün fabrikasının yerinde bir de Sarayı vardı. Yaptıranı Vezir Şemsi Ahmed paşa. İnşa tarihi 988 yani 1580. Mimarı Mimar Sinan'dır.Şemsi Paşa'nın Türbesi Cami'nin sol yanında bitişiktir ve denize bakar. Cami ile Medrese arasındaki avlu bölümünde bir su deşarj rögarı vardır. Bu Mimar Sinan'ın yaptığı eserlerin tümünde tek örnektir.Cami denize yakın olduğu için lodoslu havalarda, avlu duvarını aşıp pencerelerden Cami'ye giren deniz suyu bu rögar vasıtasıyla denize tahliye edilir. Cami avlusu L planında olup avlu kapısından girişte solda görülmeye değer bir tarihi çeşme su haznesi vardır. L şeklindeki hazirenin Cami kıble duvarı ile avlu duvarı arasında 15 kadar tarihi kabir ve taşları vardır. Bu kabirler son restorasyonda meydana çıkarıldı. Ayrıca çıkarılan bazı tarihi mermer taş eşyalar duvarlara monte edilerek güzel bir görünüme kavuşturulmuştur. Cami'nin minaresi kesme taştan, tek şerefeli ve şerefe korkulukları mermer şebekelidir. Bu Cami'ye ve minareye Kuşkonmaz denir. Cami İstanbul Boğazının Marmara'ya açıldığı bir noktadadır. Karşısında da Galata Köprüsü ve Haliç uzanır. Yani bu nokta, üç denize bakan ve bunların rüzgârlarını alan yerdedir. Hiçbir canlı insan dâhil, rüzgâra karşı kendi isteğiyle uzun zaman durmaz. Hele kuşlar ve diğer hayvanlar rüzgârı sevmezler. Hatta çok kalırsa ölürler. Böyle çok rüzgârlı bir yerdeki camiye de, elbette hiçbir kuş konmaz.Cami tek kubbeli küçük bir mekândır. Hela girişinde tarihi ve güzel su haznesi vardır. Harim girişi yanları açık antre şeklindedir. Harim kapısı üstünde mahfil vardır. Pencere üstü, kubbe ve duvar yazı Kabartmalı tek örnektir.
Orhan Dinçer
23.07.2023
Şemsi Ahmet Paşa Camii
Mimar Sinan’ın üstün mimari-mühendislik çalışması neticesiyle yapılmış camii. Rüzgarların kesiştiği yer olması sebebiyle kuşlar cami kubbesine konamıyormuş.
Bekir gültekin
20.07.2023
Şemsi Ahmet Paşa Camii
Şemsi Ahmet Paşa Camii, nam-ı diğer Kuşkonmaz Camii… Mimar Sinan’ın en akıl dolu eserlerinden biri de burasıdır. Hem doğudan gelen, hem de kuzeyden gelen rüzgarların kesiştiği, boğazın burun noktasında bulunan bu camiye gerçekten kuşlar konamaz. Çok zordur. İçerisi tarih kokar. Caminin en büyük problemi çok küçük olması, avlusu gayet geniş olan bu camimizin kendisi küçük inşa edilmiş. Ve görevli veya bekçi yok namaz vaktinde ziyaretçiler içeriye giriyor. Millet zaten zor namaz kılıyor birde ziyaretçiler eklenince kargaşa oluyor buna dikkat edilmeli sadece. Gezip görmenizi tavsiye ederim.

Yorum Ekle

Harita

Mimarsinan Mh., 34664 Üsküdar/İstanbul
Şemsi Ahmet Paşa Camii