Uçhisar Kalesi Tekelli, 50240 Uçhisar/Nevşehir Merkez/Nevşehir

Uçhisar Kalesi





21369 Yorumlar
  • Çarşamba07:00–20:00
  • Perşembe07:00–20:00
  • Cuma07:00–20:00
  • Cumartesi07:00–20:00
  • Pazar07:00–20:00
  • Pazartesi07:00–20:00
  • Salı07:00–20:00




Uçhisar Kalesi Tekelli, 50240 Uçhisar/Nevşehir Merkez/Nevşehir




İşletme Hakkında

Anasayfa - Uçhisar Belediyesi |

İletişim

Bizi Arayın
+903842192005
Tekelli, 50240 Uçhisar/Nevşehir Merkez/Nevşehir

Saatler

  • Çarşamba07:00–20:00
  • Perşembe07:00–20:00
  • Cuma07:00–20:00
  • Cumartesi07:00–20:00
  • Pazar07:00–20:00
  • Pazartesi07:00–20:00
  • Salı07:00–20:00

Özellikler

  • Tekerlekli sandalyeye uygun giriş
  • Çocuklar için uygun




Önerilen Yorumlar

Onur Yüksel
12.10.2023
Uçhisar Kalesi
Üç Hisar kalesi manzarasın en iyi zamanı gün doğumu veya gün batımıdır. Gündüz çok sıcak olacağı için o kadar yukarı çıkılmasını sağlık problemi olanlar için önermiyorum. Biletler 80 tl öğrenci 50 tl dir. Girişte bilet alabilirsiniz. Dikkatli şekilde yavaş yavaş manzara eşliğinde çıkıldığında manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.
3 umutla gezen 1 anne
01.10.2023
Uçhisar Kalesi
Bölgede gezilmesi gereken yerler arasında,otopark sorunu yok,5₺park ücreti alınıyor,aracınızı park edip,iki dakika yürüme mesafeyle kaleye varıyorsunuz,giriş ücretli.Çocukla gidiyorsanız dikkatli olun,tedbir sınırlı alınmış,kayıp düşme olasılığı olabilir.
Beyza K
23.09.2023
Uçhisar Kalesi
Nevşehir şehir merkezine yaklaşık 5 km uzaklıktaki uçhisar, Kapadokya’nın her yerinden görülen en büyük ve en güzel Peri Bacalarından birisidir. Kalenin zirvesi Kapadokya’nın kuşbakışı görüleceği tek yer olarak bilinmekte. Güvercinlik vadisinden Avanos‘a doğru tüm vadiler ortahisar kalesi Göreme beldesi Göreme açık hava müzesi kılıçlar vadisi kızıl Çukur güllüdere Çavuşin Boztepe aktepe Avanos yani bütün Kapadokya ayağınızın altında olup bu muhteşem manzarayı izlemelisiniz.
Yusuf ÇAĞLAR
14.08.2023
Uçhisar Kalesi
Kale, Kapadokya’daki binlerce peribacasından yalnızca biri. Ancak sahip olduğu yükseklik, kalenin dünyadaki ilk doğal gökdeleni olmasını sağlamış. 100 metrenin üzerindeki bu doğal oluşum MÖ 3000’li yıllarda Hititler döneminde savunma kalesi olarak kullanılmış.Kaleye doğru açıdan bakarsanız iki farklı peribacasının birleşiminden olduğunu fark edebilirsiniz. Büyük olanın ismi halk arasında Ağanın Kalesi, diğerine de Çavuşun Kalesi ismi verilmiş.Kapadokya bölgesinin en yüksek noktası olan Uçhisar Kalesi‘ndeki odaların tamamı oyularak ortaya çıkarılan odalardır. Kolay kazılabilen taş yapısı sayesinde içerisine inşa edilen birçok ahır, sığınak, depo, kiler, şarap üretim alanları gibi odaların yanı sıra 500’e yakın yaşam alanını da görmek mümkün.Müze kart geçmiyor burda giriş için ekstra ücret veriyorsunuz. Ben zirvedeki manzara için değer
türkan turgan
01.08.2023
Uçhisar Kalesi
Kalenin panoromik şehir manzarası gerçekten çok güzel, gün batımına denk gelirseniz daha da güzel oluyor. Tüm Kapadokya yı 360 derece görebiliysiorsunuz. Kaleye girmek ücretli. 60 tl ücreti var ve müze kart geçmiyor. Aşağıda hediyelik eşya alabileceğiniz, yemek yiyebileceğiniz yerler mevcut. Şehir içinde olduğundan aracınızı herhangi bir yere park edebilirsiniz, sıkıntı olmuyor.
Mustafa ALTUNBAŞ
28.07.2023
Uçhisar Kalesi
Otelimiz uçhisarda olduğu için Kapadokya gezimize buradan başladık. Kültür bakanlığına bağlı olmadığı için müze kart geçmiyormuş. Kişi başı 80 liradan içeri girdik. Gelmişken şöyle bir Kapadokya’ya yukardan bakayım derseniz, gitmelisiniz. Kale içten değil de dış taraftan daha güzel görünüyor. Alt tarafındaki vadide çok daha güzel peri bacaları var. Oraya inerseniz, kalenin de içinde olduğu çok güzel fotoğraflar çekip, yürüyüş yapabilirsiniz. Bu kaleye çıkanların Ortahisar kalesine gitmesine gerek yok diye düşünüyorum. İkisinden birini seçin , geziniz için yeterli olur.
Sergezdar
26.07.2023
Uçhisar Kalesi
Muhteşem bir görsel şölen eşliğinde kaleyi ziyaret edebilirsiniz.Maalesef burada müze kartı burada geçmiyor.Aracınızı ücretli otoparka veya ara sokaklara parkedip çevreyi dolaşabilir, hava balonları yola ve deve/atlarla resim çekilebilir kaleye cikarak kuşbakışı çevreyi seyredebilirsiniz.
Serocux
25.07.2023
Uçhisar Kalesi
Kaleye giriş ücreti 90 ₺ en tepeye kadar çıkıp içini keşfedebilirsiniz. Etrafında hediyelik vb her türlü seyyar satıcı mevcut kaleyi ister araçla ister yürüyerek ve keşfederek çıkın. Yürüyerek çıkmanızı tercih ederim biraz yorucu ama eski tarihi yansıtan sokakları be manzarası buna fazlasıyla değer. Araç için otopark çoğunlukla bulunuyor. İyi gezmeler sağlıklı günler dilerim.
Gogalay Turizm
25.07.2023
Uçhisar Kalesi
Nevşehir merkeze 5 kilometre mesafedeki Uçhisar, Kapadok­ya’nın her yerinden görülen en büyük ve en güzel peri bacasıdır. Kalenin zirvesi Kapadokya’nın kuş bakışı görüleceği tek yerdir. Güvercinlik Vadisi’nden, Avanos’a doğru tüm vadiler, Ortahisar Kalesi, Göreme Beldesi, Göreme Açıkhava Müzesi, Kılıçlar Vadisi, Kızılçukur, Güllüdere, Çavuşin, Boztepe, Aktepe, Avanos, yani bütün Kapadokya ayağınızın altındadır.Kalenin zirvesinde çok sayıda oyma küp, oyma mezar ve büyük sarnıç bulunmaktadır. Kaleden kuzeye doğru aşağılara bakınca Cevizli peribacalarını, batıda Nevşehir’i ve Oylu Dağı’nı, kalenin hemen önünde yeni Uçhisar’ı, güneybatıda uzaklarda Hasan Dağı zirvesini görebilirsiniz.Uçhisar Kalesi, Erciyes ve Hasan Dağı’nın birlikte görüle­bileceği tek yerdir. Erciyes Dağı’nın yani Kapadokya Bölgesi’nin yaratıcısının en iyi görüldüğü yer yine Uçhisar Kalesi’dir. Roma döneminden beri oyularak içine çok sayıda oda, ev, sığınak, depo, sarnıç, mezar, mahsen, yapılmış, Arap akınlarına karşı önemli bir savunma noktası olmuştur. Üzerinde saldırganlara karşı savunma amaçlı kullanılan büyük taş gülleler bulundurul­muştur. Hem bir gözetleme kalesi hem de savunma kalesi ola­rak kullanılan Uçhisar Kalesi, Selçuklu ve Beylikler döneminde de önemini korumuştur. (12-14'üncü yüzyıllar) Genellikle beyliklerin sınır bölgesi konumunda olan kale, Selçuklular’ın doğu sınırı, Kadı Burhanettin Beyliği’nin batı sınırı, Karamanoğulları’nın doğu sınırı halinde konumundan ötürü “Uçhisar” adıyla anılma­ya başlamıştır. Bölgenin en yüksek nok­talarına kurulmuş olan Başhisar (Ürgüp), Ortahisar ve Uçhisar Kaleleri Selçuklu Dönemi’nde Nevşehir’in üç önemli koruma noktasını oluşturuyordu. Bu dönemde bir “uç beyliği” konu­mundaki Uçhisar Kalesi’nin çevresinde yoğun bir nüfus yaşa­maktaydı. Bu dönemlerde Kayseri Beyi’nin kardeşinin Uçhisar Beyi olduğu bilinmektedir. Osmanlı Beyliği’nin II. Beyazıt ile birlikte 1398 yılında bölgeye hakim olmasından sonra Uçhi­sar Kalesi’nin II. Beyazıt’a teslim olduğu bilinmektedir. 1530 yılında yapılan ilk nüfus sayımında Uçhisar’da yaklaşık 3 bin kişinin yaşadığı tespit edilmiştir. 1960’lı yıllara kadar içinde ve etrafında yaşanmıştır.Uçhisar Kalesi, birbirine bitişik iki sivri peribacasından oluşmaktadır. Halk arasında büyüğüne “Ağanın Kalesi”, kü­çüğüne “Çavuşun Kalesi” denilmektedir. Kale güneyden 50 metreyi, kuzeyden 100 metreyi aşan yapısıyla bir gökdeleni andırır.Uçhisar Kalesi'nde günbatımını izlemek, tüm vadilerin aldığı kızıl­lığı, renk değişimlerini ve büründüğü atmosferi seyretmek insana ayrı bir keyif verir. Kapadokya’yı ziyarete gelen yerli ya­bancı tüm ziyaretçilerin Uçhisar Kalesi’ne çıkmadan yaptıkları Kapadokya Gezisi eksik sayılır.
Naciye Komuryakan
20.07.2023
Uçhisar Kalesi
25.06.2023 te ziyaret ettik. Muzekart geçerli değil. Giriş ücreti öğrenci 50 TL, sivil 80 TL. Girişe para vermek istemeyenler kale dışında da gezilecek pek çok yeri gezebilir. Yalnız saat 11.30 ve 15.00 arası gelecekseniz güneş kreminizi, şapka ya da şemsiyenizi mutlaka alın.

Yorum Ekle

Harita

Tekelli, 50240 Uçhisar/Nevşehir Merkez/Nevşehir
Uçhisar Kalesi