KULELİ KAYMAK MUSTAFA PAŞA CAMİİ Çengelköy, 34684 Üsküdar/İstanbul

KULELİ KAYMAK MUSTAFA PAŞA CAMİİ





139 Yorumlar




KULELİ KAYMAK MUSTAFA PAŞA CAMİİ Çengelköy, 34684 Üsküdar/İstanbul




İşletme Hakkında

|

İletişim

Web Sitesi
Bizi Arayın
Çengelköy, 34684 Üsküdar/İstanbul

Saatler

Özellikler

  • Tekerlekli sandalyeye uygun giriş




Önerilen Yorumlar

Saliha
20.10.2023
KULELİ KAYMAK MUSTAFA PAŞA CAMİİ
Camiinin bulunduğu konum muazzam. Direkt köprüyü görüyor ve Kuleli Askeri Lisesinin yanında. İçi ferah ve temiz. Huzurlu bir ortamı var
Fuat Muzaffer
09.09.2023
KULELİ KAYMAK MUSTAFA PAŞA CAMİİ
Manzarasi, sadeliği ve sakinliği ile Üsküdarın en guzel yalı camileri arasındadır. Boğaziçinin dönüm yerine geldigi icin bahçesinden panaromik bir manzarası vardır. Fazla bir otopark alanı yok. Şadırvanı, bahcesindeki çınarı, onune baglanan küçük tekneleri ile gün batımına hazır bir dekoru var...
BURÇAK EKŞİOĞLU
06.09.2023
KULELİ KAYMAK MUSTAFA PAŞA CAMİİ
Üsküdar Kuleli’de Kuleli Caddesi üzerinde bulunan Kuleli Kaymak Mustafa Paşa Cami, Sultan III. Ahmet döneminde 1720 yılında Nevşehirli Damat İbrahim Paşa’nın damadı Kaptan-ı Derya’lık yapmış olan Nişancı Mustafa Paşa tarafından yaptırılmıştır. Ahşap çatılı yapıya, ahşap son cemaat yeri ve hünkar mahfili 1837 yılında Sultan II. Mahmut tarafından ilave ettirilmiştir.
REMZİ BALAY
02.09.2023
KULELİ KAYMAK MUSTAFA PAŞA CAMİİ
Üsküdar Kuleli’de Kuleli Caddesi üzerinde bulunan Kuleli Kaymak Mustafa Paşa Cami, Sultan III. Ahmet döneminde 1720 yılında Nevşehirli Damat İbrahim Paşa’nın damadı Kaptan-ı Derya’lık yapmış olan Nişancı Mustafa Paşa tarafından yaptırılmıştır. Ahşap çatılı yapıya, ahşap son cemaat yeri ve hünkar mahfili 1837 yılında Sultan II. Mahmut tarafından ilave ettirilmiştir.Cami 1990’lı yılların başında esaslı bir onarımdan geçmiş ve bu çalışma sonrası, son cemaat yerinin üstü kadınlar mahfili olarak düzenlenmiştir.Caminin 2018 yılında aslına uygun olarak restorasyonu başlamış ve yakın zamanda ibadete açılmıştır.Tek minareli ve tek şerefeli olan bu cami, Kulebahçe Mescidi, Kuleli Ocağı Mescidi ve Kuleli Cami olarak da bilinir.
Muhammet Ammar Çetin
27.08.2023
KULELİ KAYMAK MUSTAFA PAŞA CAMİİ
Allah razı olsun.Üsküdar Kuleli’de Kuleli Caddesi üzerinde bulunan Kuleli Kaymak Mustafa Paşa Cami, Sultan III. Ahmet döneminde 1720 yılında Nevşehirli Damat İbrahim Paşa’nın damadı Kaptan-ı Derya’lık yapmış olan Nişancı Mustafa Paşa tarafından yaptırılmıştır. Ahşap çatılı yapıya, ahşap son cemaat yeri ve hünkar mahfili 1837 yılında Sultan II. Mahmut tarafından ilave ettirilmiştir.Cami 1990’lı yılların başında esaslı bir onarımdan geçmiş ve bu çalışma sonrası, son cemaat yerinin üstü kadınlar mahfili olarak düzenlenmiştir.Caminin 2018 yılında aslına uygun olarak restorasyonu başlamıştır ve ibadete açılmıştır.Tek minareli ve tek şerefeli olan bu cami, Kulebahçe Mescidi, Kuleli Ocağı Mescidi ve Kuleli Cami olarak da bilinir.
İhsan Sercan ÖZKURNAZLI
05.08.2023
KULELİ KAYMAK MUSTAFA PAŞA CAMİİ
Üsküdar Kuleli’de Kuleli Caddesi üzerinde bulunan Kuleli Kaymak Mustafa Paşa Cami, Sultan III. Ahmet döneminde 1720 yılında Nevşehirli Damat İbrahim Paşa’nın damadı Kaptan-ı Derya’lık yapmış olan Nişancı Mustafa Paşa tarafından yaptırılmıştır. Ahşap çatılı yapıya, ahşap son cemaat yeri ve hünkar mahfili 1837 yılında Sultan II. Mahmut tarafından ilave ettirilmiştir.Cami 1990’lı yılların başında esaslı bir onarımdan geçmiş ve bu çalışma sonrası, son cemaat yerinin üstü kadınlar mahfili olarak düzenlenmiştir.Caminin 2018 yılında aslına uygun olarak restorasyonu başlamıştır ve ibadete kapalıdır.Tek minareli ve tek şerefeli olan bu cami, Kulebahçe Mescidi, Kuleli Ocağı Mescidi ve Kuleli Cami olarak da bilinir.
Mehmet M
21.07.2023
KULELİ KAYMAK MUSTAFA PAŞA CAMİİ
1720 yılında Sultan III. Ahmet döneminde Kaptan-ı Derya’lık yapmış olan, Nevşehirli Damat İbrahim Paşa’nın damadı Nişancı Mustafa Paşa tarafından 1720 yılında inşa ettirilmiştir. Boğaz’ın en güzel yalı camilerinden biri olan Kuleli Kaymak Mustafa Paşa Camii, Kulebahçe Mescidi, Kuleli Ocağı Mescidi ve Kuleli Camii olarak da bilinir.Caminin mimari planı kareye yakın dikdörtgendir. Bina kagir olarak inşa edilmiştir. Bir merkezi kubbe ve bu merkezi kubbenin köşe boşluklarında yer alan dört küçük kubbeyle bulunur. Harim, mihrap cephesi ve yan cephelerdeki, yuvarlak kemerli pencerelerle aydınlanmaktadır. Ahşap çatılı yapıya, ahşap son cemaat yeri ve hünkar mahfili 1837’de Sultan II. Mahmut tarafından ilave ettirilmiştir. Fevkani camiinin girişi, her iki yanda üçer pencere, üst katında ise ikişer pencere ile simetriktir. Caminin gördüğü pek çok onarıma rağmen, ampir üsluba sahip mihrap, ana hatları ile özgünlüğünü korumuştur. Minber ve vaaz kürsüsü ise sonradan eklenmiştir. Caminin minberini Hattat Hasan Efendi yaptırmıştır.
İlknur Kmrc
12.07.2023
KULELİ KAYMAK MUSTAFA PAŞA CAMİİ
Çok güzel sakin küçük bir cami. Önünde çok güzel bir ağaç ve altında oturma yeri var. Boğazı seyretmek için çok güzel bir yer. Cami iki katlı üstte hanımlar mahfili bile var .Billur avizelerine bayıldım ışık çok güzel parıldıyordu. Çok güzel Kuran okuyan İmamı da var . Manzaraya karşı dinlemek insanı tefekkür ettiriyor.

Yorum Ekle

Harita

Çengelköy, 34684 Üsküdar/İstanbul
KULELİ KAYMAK MUSTAFA PAŞA CAMİİ