Eyüp Sultan Camii Eyüp Merkez, 34050 Eyüpsultan/İstanbul

Eyüp Sultan Camii





55758 Yorumlar
  • Çarşamba24 saat açık
  • Perşembe24 saat açık
  • Cuma24 saat açık
  • Cumartesi24 saat açık
  • Pazar24 saat açık
  • Pazartesi24 saat açık
  • Salı24 saat açık




Eyüp Sultan Camii Eyüp Merkez, 34050 Eyüpsultan/İstanbul




İşletme Hakkında

Eyüp Sultan Camii | Sekiz kişinin en büyüğü ve saygı değerlisi olan Ebu Eyyub Ensari Halid bin Zeyd bu tarihte ishalden vefat etti ve şimdiki yere defn edildi.

İletişim

Bizi Arayın
Eyüp Merkez, 34050 Eyüpsultan/İstanbul

Saatler

  • Çarşamba24 saat açık
  • Perşembe24 saat açık
  • Cuma24 saat açık
  • Cumartesi24 saat açık
  • Pazar24 saat açık
  • Pazartesi24 saat açık
  • Salı24 saat açık

Özellikler

  • Tekerlekli sandalyeye uygun giriş
  • Tekerlekli sandalyeye uygun park yeri




Önerilen Yorumlar

Suat Eriş
12.10.2023
Eyüp Sultan Camii
Bir çoğumuz duymuştur mutlaka bir yerde İstanbul kelimesi geçerse Eyüp Sultan olaya girer. Bende ilk defa geldim evet kafamda o kadar büyütülen bir alan ve büyüklüğe sahip değildi itiraf ediyorum ama küçük öz ve maneviyatı bir yer olduğunu net söylüyorum. Mümkünse aç gitmeyin etrafta adam gibi bir lokanta yok. Otoparklar güvenilir ve sistemli araç yeri için uğraşmayın. Küçük bir yer olduğu için çok vakit ayırmaya gerek yok. Maksimum bir saat yeter bir vakit namaz da içinde olmak koşuluyla. Tavsiye ederim kesinlikle görülmesi gereken bir yer.
Hilal Genc
25.09.2023
Eyüp Sultan Camii
Eyüp Sultan Camii, İstanbul'un fethinden 5 yıl sonra 1458 yılında inşa edilmiştir. Camiden önce yanında inşa edilmiş olan Eyüp Sultan Hazretleri'nin Türbesi'nin yer alması bu caminin önemini vurgulamaktadır. Külliye yapısı olarak inşa edilen camii, İstanbul’un Haliç kıyısının ucundaki Eyüp semtinde bulunmaktadır. Arapların İstanbul’u kuşatması sırasında şehit olan ve İslamiyet'i ilk kabul edenlerden biri olan Hz. Eyyub El-Ensari’nin kabrinin bulunduğu yerdedir. Yapı cami, medrese, aşhane, hamam ve türbe gibi birimlerinin olduğu, büyük bir tarihi eserdir. Zaman içerisinde iyice harap olan camiyi III. Selim minareleri ve temelleri hariç tamamen yıktırmış ve yeniden yaptırmıştır. 1798’de başlayıp 2 sene süren yapım çalışmaları sonunda ise cami günümüzdeki halini alır.
TUNAHAN KÜLAHLI
28.08.2023
Eyüp Sultan Camii
Eyüp Sultan camii i bugün ziyaret ettim yanın da müze gibi bir bölümü var camide istediğiniz zaman namaz kılabilir siniz Eyüp Sultan cami'nin en büyük özelliği Eyüp Sultan Türbesinin bulunmasıdır Eyüp Sultan kimdir derseniz(Peygamber efendimiz 6 ay boyunca bir sahabeye misafir olacakmış herkes bana gelsin bana gelsin deyince efendimiz bir deve getirin buyurmuş deve kimin evinin önünde yatar ise bende ona misafir olacağım demiş deve de Eyüp Sultan hazretlerinin evinin önünde yatar ve peygamber efendimiz de ona misafir olur) Eyüp Sultan neden İstanbul da derseniz peygamber efendimiz hadisinde İstanbul fetheden padişah ne güzel padişah fetheden ordu ne güzel ordu"yanlış biliyorsam kusura bakmayın."
Elif Turan
27.08.2023
Eyüp Sultan Camii
Eyüp sultan camii atmosferini tüm müslüman alemi solumalı...Eyüpsultanın resimlerini çekemedim fakat cülüs yolunun resimlerini paylaşıyorum.. padişahların tahta çıktığında halkı selamladığı ve boygösterisi yaptığı yol.Üssküdardan sultan kayığı ile Eyüp'e gelen padişahı halk ve yeniçeriler karşılarmış bu yolda.. Tarihimiz candır...
mustafa tncer
13.08.2023
Eyüp Sultan Camii
Türbe girişi düzenlenmesi ile daha kolay ziyaret akışı sağlanmış. Avludaki asırlık çınar Fatih Sultan Mehmet tarafından dikildiği rivayet edilmektedir Osmanlı zamanında şehzade kusanma merasimlari burada yapilirmis. Maneviyatı yüksek ve ziyaretçisi her daim fazla olan Türkiye'deki ender camilerimizden birisidir. Rabbim bu maneviyatı bu günlere değin ulaşmasında emeği olanlardan razı olsun inşaallah.
Ishak Behlülzade
04.08.2023
Eyüp Sultan Camii
Halid bin Zeyd Ebu Eyyub el ensari ra. Hz. İstanbul'u fethetmeye geldiğinde 80 küsür yaşındaydı. Onun isteği hz. Muhammed Mustafa s.a.v. iltifatina mazhar olmaktı. İstanbul'u feth eden komutan ne güzel ve ne güzel ordudur diye buyurdu habiballah. Eyup sultan at üstünde gelirken hastalandi ve şehid oldu. Gizli bir defin yapıldı çünkü bizanslilar mezara zarar verebilirlerdi. Söylenir ki ilk gece bir nur yükseldi kabrinden ve bunu gören bizanslilar gelip dua ettiler. İşte böyle büyük bir manevi sultan Hz. Resulallah onun evinde misafir kaldılar 9 ay boyunca. İstanbul'un kalbi. Sultanlar burada kılıç kuşandilar, sultan oldular manevi sultanın huzurunda.
İ R E M
26.07.2023
Eyüp Sultan Camii
Cami elbetteki çok güzel ama sık sık gitmeme rağmen bir kere bile temiz görmedim. Aynı şekilde mezarların olduğu bölgeler aşırı idrar kokuyor. Leş gibi. Böyle bir yere yakışmıyor.
myRa ‹3
26.07.2023
Eyüp Sultan Camii
Her zaman gittiğimde huzurlu olduğum yer burası.Ayrıca Taze lokum dağıtıyor oraya gelen insanlar. Hayrına. Dondurmacı var yakınında, yemek yerleri var. İsteyen teleferiğe binip pierlotiyede burdan çıkabilir.
Ayse Karasu
25.07.2023
Eyüp Sultan Camii
Ziyaret edilmesi gereken uhrevi havasının hissedilmesi gereken yerlerdendir. Her sokağın karış karış gezilmesi güzel oluyor. Çocuklarla gezdik fakat bayram olduğu için teleferik kalabalıktı. Binemedik. Pierre Loti ye çıkamadık, müsait olanlar mezarlıktan çıkabilir. Lavabolar var. Çeşmeler akıyor. Otoparkta var.Etrafındaki lokantalar pahalı, biz Köfteci Ramiz de yedik. Daha uygundu.
Antigoni B
25.07.2023
Eyüp Sultan Camii
Eyüp güzel, gezilecek yer. Gitmişken camiyi de ziyaret etmekte fayda var, çok daha görkemli camiler gördüyseniz burası sade, sıradan gelecektir. Esnafı biraz pahalı satış yapıyor, alışveriş ederken dikkat edilmeli. Bir de insan burada kendi ülkesinde turist gibi hissediyor, ne demek istediğim bilenlerce anlaşılmıştır.

Yorum Ekle

Harita

Eyüp Merkez, 34050 Eyüpsultan/İstanbul
Eyüp Sultan Camii