Kadıoğlu Cami Kadıoğlu, 63200 Şanlıurfa Merkez/Şanlıurfa

Kadıoğlu Cami





54 Yorumlar




Kadıoğlu Cami Kadıoğlu, 63200 Şanlıurfa Merkez/Şanlıurfa




İşletme Hakkında

KADIOĞLU CAMİ | Kültür Portalı | Kadıoğlu Camii, Demokrasi Caddesi (12 Eylül Caddesi)’nde, Su Meydanı’ndadır. Caminin yapılış tarihi belli değildir. Caminin iki kitabesi vardır. Daha eski olduğu tahmin edilen son cemaat yeri pencere üzerinde bulunan kitabesi kırılmı

İletişim

Bizi Arayın
Kadıoğlu, 63200 Şanlıurfa Merkez/Şanlıurfa

Saatler

Özellikler

  • Tekerlekli sandalyeye uygun giriş
  • Tekerlekli sandalyeye uygun park yeri




Önerilen Yorumlar

Nasri TV
17.10.2023
Kadıoğlu Cami
Kadıoğlu Camii, Demokrasi Caddesi (12 Eylül Caddesi)’nde, Su Meydanı’ndadır. Caminin yapılış tarihi belli değildir. Caminin iki kitabesi vardır. Daha eski olduğu tahmin edilen son cemaat yeri pencere üzerinde bulunan kitabesi kırılmıştır. Kalan kısmı şöyledir: “sultanoğlu sultan (…) bunun tamirini emretti.” Tamir tarihi ve kimin yaptırdığı kırılmış olup kırılan yer betonla örtülmüştür. Bu caminin sultanlar tarafından yaptırılmamış olduğu, bu yazının başka bir yapıdan buraya getirildiği tahmin edilmektedir. Minare kaidesindeki kitabede, minarenin Bahri Paşa tarafından 1844 (h.1260) yılında yaptırıldığını göstermektedir. Caminin minaresi, üstü beşik tonoz örtülü olup dış kapının üzerine yaptırılmıştır. Bu yüzden halk arasında bu camiye “Dipsiz Minareli Camii” denmektedir. Caminin yapılışı ile ilgili bir rivayet vardır. Rivayete göre Kadıoğlu diye tanınan zat, bu camii yaptırırken, mihrabını tayin etmekte yanlışlık gösteren gayrı müslim ustaya kıblenin asıl yönünü gösterir. Fakat usta kabul etmez. Bu konuşma bir iki defa tekrar edince Kadıoğlu, elini ustanın gözüne sürer. Usta karşısında Kâbe'yi görür. Bunun üzerine ustanın Müslüman olduğu söylenilmektedir.
F. C
29.09.2023
Kadıoğlu Cami
Gerçekten inanılmaz ne kadar güzel bu yer insan içim ferahlatır burda oldum zaman
Samet Karaca
01.09.2023
Kadıoğlu Cami
Güzel ve temiz bir cami. Minaresi caminin bahçe giriş kapısının üzerinde. Gezilebilir bir cami
Msait DGC
01.09.2023
Kadıoğlu Cami
Muhteşem manevi duygusu bol olan bu cami. Ayrıca böyle bir caminin imam hatibi olmam dahada güzel
Mustafa
21.08.2023
Kadıoğlu Cami
Çok iyi bir yer hekezin gitmedi gereken bir yer
Adem Yıldırım
14.08.2023
Kadıoğlu Cami
Kadıoğlu Camii, Demokrasi Caddesi (12 Eylül Caddesi)’nde, Su Meydanındadır. Caminin yapılış tarihi belli değildir. Caminin iki kitabesi vardır. Daha eski olduğu tahmin edilen son cemaat yeri pencere üzerinde bulunan kitabesi kırılmıştır. Kalan kısmı şöyledir: “sultanoğlu sultan (…) bunun tamirini emretti.” Tamir tarihi ve kimin yaptırdığı kırılmış olup, kırılan yer betonla örtülmüştür. Bu caminin sultanlar tarafından yaptırılmamış olduğu, bu yazının başka bir yapıdan buraya getirildiği tahmin edilmektedir. Minare kaidesindeki kitabede, minarenin Bahri Paşa tarafından 1844 (h.1260) tarihinde yaptırıldığını göstermektedir. Caminin minaresi, üstü beşik tonoz örtülü olup, dış kapının üzerine yaptırılmıştır. Bu yüzden halk arasında bu camiye “Dipsiz Minareli Camii” denmektedir. Caminin yapılışı ile ilgili bir rivayet vardır. Rivayete göre Kadıoğlu diye tanınan zat, bu camii yaptırırken, mihrabını tayin etmekte yanlışlık gösteren gayrı müslim ustaya kıblenin asıl yönünü gösterir. Fakat usta kabul etmez. Bu konuşma bir iki defa tekrar edince Kadıoğlu, elini ustanın gözüne sürer. Usta karşısında Kâbe'yi görür. Bunun üzerine ustanın Müslüman olduğu söylenilmektedir.
Yavuz Ozdemir
14.08.2023
Kadıoğlu Cami
Huzur verici tarihi bir cami içi mükemmel huzur bulacağınız bir cami
Ugur
06.08.2023
Kadıoğlu Cami
1694 tarihinde yapılmış tarihi bir ibadet yeri. Aktif olarak kullanılıyor
“LPM” Beytullah Güveneci
24.07.2023
Kadıoğlu Cami
Güzel
Ahmet H.
19.07.2023
Kadıoğlu Cami
bakıma ihtiyacı var .acil

Yorum Ekle

Harita

Kadıoğlu, 63200 Şanlıurfa Merkez/Şanlıurfa
Kadıoğlu Cami