OSMANLI CAMİİ İslambey, Peri Sk No:2, 34275 Arnavutköy/İstanbul

OSMANLI CAMİİ





103 Yorumlar




OSMANLI CAMİİ İslambey, Peri Sk No:2, 34275 Arnavutköy/İstanbul




İşletme Hakkında

|

İletişim

Web Sitesi
Bizi Arayın
İslambey, Peri Sk No:2, 34275 Arnavutköy/İstanbul

Saatler

Özellikler

  • Tekerlekli sandalyeye uygun giriş
  • Aynı gün teslimat
  • Mağaza içinde alışveriş
  • Banka kartı
  • Kredi kartı
  • NFC ile mobil ödeme
  • Temassız teslimat




Önerilen Yorumlar

Muhammed can Er
20.10.2023
OSMANLI CAMİİ
Cok iyi cami dizide barande sokakdakı gomisin sucukları kasaplarına bekleriz
Kivanc Türkalp
15.10.2023
OSMANLI CAMİİ
1595'te kilise olarak yapılan bir yapı olduğu için ismi tuhaf geldi. Çünkü Osmanlı zamanında camii olarak değil kilise olarak yaptırılmış.Artık camileri kilise, kiliseleri camii yapma fikrinden vazgeçilmeli.
EKREM ÖZTÜRK
15.09.2023
OSMANLI CAMİİ
Tarihi bir camii olduğu belli. Bir arkadaşımın annesinin cenazesi sebebiyle gittim. Bence böyle yerlere anıtlar kurulu bakmalı, çünkü cami çok çok eski ama bazı cahiller cami duvarına sevdikleri kızların isimlerini yazmış.
sabrizade mustafa göçmez
16.08.2023
OSMANLI CAMİİ
Müthiş huzurlu, kılıç hakkı olarak heybetli
darwinymph
16.08.2023
OSMANLI CAMİİ
Mimari yapısı bir vakitler kilise suretinde kullanıldığından mütevellit şahane. Bu imajda olan, mimari yapısı keyfiyetli olan bu yapıları çok muvaffakiyetle muhafaza etmek gerekiyor. Neredeyse Arnavutköy'ün genel bakımından yoksun olan Arnavutköy Belediyesi'nin bari bu mimari yapıyı korumasını temenni ediyorum. Yalnızca mimarisinden mütevellit 5 yıldızı hak ediyor.
İbrahim Can
28.07.2023
OSMANLI CAMİİ
Harika bir mekan. Orada ayak üstü konuştuğum Fatih Hocamıza selamlar. Cami Kilise iken 1991 yılında Anıtlar Genel Müdürlüğünden alınan izne göre cami olarak ibadete açılmıştır. Buraya Rumların yerleşmesiyle birlikte kilise yapıldığı düşünülmektedir.
Abdurrahim Vural
22.07.2023
OSMANLI CAMİİ
1923 yılında Yunanistan’la yapılan nüfus mübadelesinin ardından Arnavutköy bölgesindeki Rum halkı Yunanistan’a giderken; Yunanistan’da yaşayan Müslüman Türklerin bir bölümü de buraya yerleşmiş. Mübadele neticesinde bölgede Rum halkı kalmayınca cemaatsiz kalan kiliseler de camiye dönüştürülmüş.Mübadele ile bölgedeki gayrimüslim nüfus azalmış ve Türk nüfus bölgede artmıştır. Bir süre boş kalan yapı daha sonra kışla olarak kullanılmıştır. Sonrasında uzun bir süre boş kalmıştır. Bu dönemde yapı harap duruma gelmiştir. Türk ve Müslüman nüfusun artması bölgedeki cami ihtiyacına sebep olmuştur. Bölge halkının gayretleri ile 1991 yılında yapının kuzeybatı köşesine eklenen minare ile camiye çevrilen yapının tekrar yaşama dönmesi sağlanmıştır.Ekleme olmayıp temelden yapılmış olan minare bisiklet fabrikası olan Salcano tarafından yaptırılmıştır. 2006 yılında caminin iç kısmı ve minare düzenlenip bir kısım yerlere ekleme yapılıp boyanmıştır.
Mehmet Ali Kömürcü
18.07.2023
OSMANLI CAMİİ
Kilise den çevrilmiştir güzel bir cami
Veysı Polat
11.07.2023
OSMANLI CAMİİ
Tarihi Osmanlı Camisi eski kiliseden dönüştürüldü halka yönelik olarak cami allah evi oldu tarihi dokusu gerçekten çok güzel

Yorum Ekle

Harita

İslambey, Peri Sk No:2, 34275 Arnavutköy/İstanbul
OSMANLI CAMİİ